Det är inte nära än, men snart!

Då närmar det sig igen, inte med stormsteg men lite närmare för varje dag kommer vi. Jag talar naturligtvis om handbollsabstinensen som smyger sig på. Alla gör vi vårt bästa för att klara av sommaren, pratar handboll, kollar på träningar, läser om handboll (tidningarna i stan har gjort ett bra jobb för att hålla intresset högt), eller följer Zacke via hackande webb-tv från U20-mästerskap. Men nu är det ändå dags för att få kolla på match. Om än bra träningsmatch men ändå mot ett spännande motstånd från utlandet.

Som vanligt är frågorna många, kanske ännu mer nu när det är dags för en ny säsong! Hur ska det gå med Pava skadad? Kommer det ena nyförväret (Åkerman) få mycket speltid på H9, eller blir det mer delat med Alex (som utvecklades mycket bra förra året, trots hårdnande konkurrens). Eller får Zacke kliva upp på H9 och ge möjlighet för Danne P att spela ute på kanten, den killen utvecklas ju hela tiden och kommer bli något stort om det fortsätter såhär! Sen är ju Oldberg tillbaka också, tar troligtvis ett tag att komma i matchform efter det långa uppehållet men han lär ju inte ha ett lösare skott i år iaf! Där tror jag vi har en annan viktig detalj. Nu när Martin är borta så tycker jag det är extra bra att ha Oldberg med i laget igen, jag gillar nämligen hans sätt att spela trea i försvaret, något som jag annas tycker att Blank och Jansson gör bra. Men en av dem kan ju gå sönder eller bli utvisad och då behövs någon som kan byta rakt av där.

När vi pratar om spelartruppen och nyförvärv så har vi ju en till att kolla in lite extra i helgen. Valpen som han kallas, vår nya målvakt. Jag har inte hunnit kika så mycket på träningarna men det jag såg gillde jag, stabilt spel i målet och grymma utkast, något som kan passa när de båda mattorna är på löphumör! För övrigt kommer det bli spännande att se hur laget har utvecklats, vilka får sitt genombrott i år? Vilka får speltid på vilka positioner? Skjuter Aren ännu hårdare i år? Är Robin lika snabb i stegisättningarna? Skriker Jansson lika högt när han får en knuff och faller framåt och tar ett avslut?

Som sagt (och som vanligt när jag bloggar) frågorna är många. I helgen får vi inte alla svar, men vi kanske kan gissa oss till lite av svaren. Vi får i alla fall lite hjälp att få ner handbollsabstinensen!

(För övrigt, angående att media i stan gör ett bra jobb. Kollade för några dar sen och idag igen på förbundets hemsida. De har där en ruta "Handboll i media" där de har artiklar från olika tidningar. Både då och idag är det 4 av 11 artiklar som har handlar om Guif. Bra jobbat Kuriren och Folket!)

RSS 2.0