Guif vinner mot ett lag från Lund

Ja, det är en konstig rubrik men man vet ju inte vad de heter. Är det H43 eller H 43? Heh.nu väljer ena, förbundets hemsida väljer det andra. Deras egen hemsida har med båda! Så visst, match mot "ett lag från Lund" på torsdagskvällen står på programmet.

Lundalaget gick och vann mot Alingsås och det var ju en bedrift. Själv hoppas jag att de (från Lund alltså) inte ska vinna någe mer så att de hamnar sist och passeras av två lag från Stockholm. Detta blev än mer tydligt när jag var till Kristianstad i måndags, det funkar inte att behöva åka till Danmark för att få se Guif spela bortamatch...

Men i alla fall, årets sista match för Guif och visst ska det bli vinst. Jag orkar inte motivera och skriva en massa för just nu lockar det mer med sömn. Nån kanske kan skrapa fram lite statistik på torsdagsmatcher i Sporthallen, det kan inte vara många per år.

Okej, vi vinner matchen men jag tror inte det blir så stort. Däremot kommer Larsson i målet ha en stor kväll och äta upp Zoran fullständigt. Men hm, om Zoran inte gör en massa mål, vinner vi inte stort då? Ja du, kanske mitt resonemang vacklar lite här, vi får väl se hur det går istället :)

I övrigt så undvek Hammarby konkurs, igen... Det är väl inte första gången en Hammarbysektion måste spela nu-går-vi-i-konkurs-snälla-rädda-oss-kortet men tydligen funkar det även denna gång. Efter vad jag skrev tidigare om Kristianstad så får man väl räkna det som något positivt.

Tholin i Lund

Matte, från senast lagen möttes. Denna gång blir det lite publik också, det är ju trevligt. Foto: Kenneth Landgren

Två bilder från bussresa

Patrik Johan Pontus


Så här ser det alltså ut i bussen på väg till match. Patrik sitter och fixar med hemsidan för att få upp Johans text och Pontus övervakar arbetet. Man kan fråga sig var spelarna är!? Jo, de är där bakom men man ser dem inte... Inte förrän man håller upp kameran lite mer:

Spelare i buss


Trötta killar? Nja, man ska inte slösa nån energi på att åka buss, det är bättre att spara krafterna till matchen!


Tredje gången gillt

Tredje oavgjorda för i år men för första gången känns det som en vunnen poäng. Noterar även att nästan 4 000 (riktigt bra!) kunde bli rätt tysta emellanåt, men det är väl som hemma, det blir bra drag när det går bra och sen dippar det i takt med laget.

Kul att vara här i alla fall och jag hade förmodligen inte kommit ut om det blivit vinst men återigen: Man har inte roligare än man gör sig!

Tråkigt att både ekurirens sändning och heh inte klarade leverare något. Det berodde enligt uppgifter på att internet i hallen inte fungerade, det var en av de fåtal sakerna som vi innan fick höra var ett minus i hallen. Jag trodde dock inte att det skulle vara så pass illa att internet dog helt. Synd för de som ville följa matchen där hemma.

Nu tar vi nya tag, en match till innan uppehållet.

MEN, notera att en poäng säkrade att Guif blir vintermästare! Riktigt bra är det, starkt jobbat och det är en historisk milstolpe för klubben!

Nu kör vi!

Kristianstad

Vilken härlig arena! Nu är det snart dags för match. Sitter just nu och tar en öl innan matchen, bara att kunna göra det i hallen är ju fantastiskt. Vi har fått en rundtur och snackat lite om arenan och driften, intressant att höra och något vi tar med oss hem till den utmaning vi står inför i Eskilstuna.

 

Två busschaffisar och två ordningsvakter har nyss tillsammans hjälpt mig att hämta en halsduk i bussen. Härligt med hjälpsamhet och nu kan det ju inte bli annat än vinst! Nu kör vi!


Några mil kvar till Kristianstad

Nu börjar vi närma oss. Spelarna börjar vakna, inte så att de taggar till riktigt än utan de börjar bokstavligt talat vakna. Man kan ju inte sova hela dagen, eller? Coach vaknade också, som tur var utan någon indicent, hade armstödet inte varit av den tåligare modellen hade han vaknat på golvet.

Har jag sagt något om ledarstaben förresten? De är ju fantastiska, helt fantastiska! Nej, skämt åsido, det är en härlig känsla. Fast jag själv har tiggt till mig plats på bussen så är det ledarna som tar hand om mig, man känner sig verkligen som en gäst. Mycket trevligt måste jag säga.

Snart rullar vi alltså in i Kristianstad. För er som inte har så bra koll på geografi kan jag berätta att det ligger i nordöstra Danmark.

Nu förvånas Pontus Järleskog över att Gert sover, igen! Att spelarna sover är väl normalt tycker Pontus (å jag kan bara hålla med) men att Gert sover det förvånar lite (å jag kan bara hålla med). Men det är klart, han kanske sparar krafterna till matchen. Nu går Pontus fram och frågar Gert, haha, NU sover han säkerligen inte längre i alla fall :)

Nej, å tur är väl det, nu är det dags att vakna, det är ju match snart. Det känns lite nervöst, som vanligt men så ska det väl vara. Vinst med två idag igen tippar jag, dock i en match som är jämnare. Hemmaplan gör skillnad (fråga bara Pfadi) men det räcker inte för IFK idag. För övrigt är vi ju på väg till en annan stad i Danmark, Malmö. Dit ska vi nästa år, Kristianstad är bara ett stopp på vägen!

Lunchat och på väg igen!

Pasta

Pasta till vänster, skinksås till höger....

Klockan är lite drygt halv två, det har börjat regna lite lätt och efter mat rullar nu bussen återigen söderut. Maten bestod av pasta med skinksås och det var väl sådär. Några tyckte att de skulle ta av annan mat fast de inte fick, busiga killar som Gert måste hålla koll på! Pastan var god och mättande i alla fall och gott kaffe fick man med sig in i bussen. Tänkte nu skriva lite om arenan i Kristianstad. Det är något som lockar extra mycket med att åka med på just denna resa.

Alla vet hur det ser ut hemma i Sporthallen, det skulle verkligen behövas en ny arena i Eskilstuna. 2015 sägs det men jag kommer tveka ända till jag sitter (eller gärna står) i den nya arenan. Kristianstad däremot spelar i en ny fin arena, invigd 2010 och just arenan är en stor orsak att de leder publikligan. Folk har alltid gillat handboll i stan och nu har de chansen att se handboll på ett härligt sätt. På tal om det, publiken är både många och har ett rykte om sig. Tränaren sa att i Eskilstuna är det bra drag men publiken är så snäll. I Kristianstad har man ju hört att de kastar både snus och snusdosor på spelarna i bortalaget när de kommer in. Bring it on, säger jag, Guifarna kommer bara tagga till mer om det är så!

Men, åter till arenafrågan. Pontus har bokat så att vi ska få en guidad tur och se hur arenan ser ut och hur de har löst olika frågor. Det känns bra och jag är övertygad om att klubbarna i Sverige måste utbyta erfarenheter och kämpa tillsammans för att höja statusen (läs omsättningen) på Elitserien.

Avslutningsvis tog jag från huvet en lista på de hallar jag har varit och sett handboll spelas. Jag kan ha missat någon och det är helt utan någon sortering. Snart får jag i alla fall fylla på med en till:

Nibblehallen, Hallstahammar
Thomashallen, Strängnäs
Sporthallen, Eskilstuna
Sporthallen lilla hallen, Eskilstuna
Lindesberg arena, Lindesberg
Skandinavium, Göteborg
Idrottshuset Örebro
Eriksdalshallen Stockholm
Högdalshallen Stockholm
Arena Skövde, Skövde
Partillebohallen, Göteborg
Hovet, Stockholm
Sköndalshallen, Stockholm
Nolhagahallen, Alingsås
Globen, Stockholm
Vilstahallen, Eskilstuna
Sparkassen-Arena, Keil
Sporthalle Margareten, Wien

Tuna

Förarbyte! Nu är det Gert som kör resten av vägen ner.


Hjulen på bussen de går runt

Nu är man på plats på bussen. En ovanligt välfylld buss, inte för att jag brukar åka med men de säger att det är ovanligt mycket fripassagerare. Jag nöjer mig med att konstatera att intresset för handboll är enormt, något som är mycket glädjande!

Till att börja med måste jag tacka för att jag får följa med. När jag fick besked att jag fick plats att följa med så sa någon att jag måste skriva mycket positivt om ledarstaben. På tal om ledarstaben, denna fantastiska samling personer. Alltid leende och glada, redo att svara på frågor, bjuda på kaffe, bjuda på ett gott skratt eller bara bjuda på sig själv. Dessa underbara ledare som fixar allt runt matcherna så att vi andra kan njuta. Hm, så det räcker va? :)

Bakom ligger Blank på en madrass och kollar på film på datorn. Tydligen är det roligt, han skrattar i alla fall :)

Blank i bussen


Kristianstad två gånger

Då var det dags för serievändning mot Kristianstad. Det börjar hemma och det känns spännande, inte alls så tryggt faktiskt. Det är för att jag misstänker att hemmalaget kanske inte kommer vara helt ordinarie men vi får väl se vad som händer.

Om alla är friska och hela så är det en match Guif ska vinna, speciellt som det har sett ut sista tiden. Framåt var det till en början inte jättebra mot H 43 men som i många matcher nu på sista tiden så springer vi ifrån sista kvarten och vinner komfortabelt. Försvaret såg dock riktigt stabilt ut och de skott som kom igenom hade Hallberg bra koll på. Idag tror jag nog däremot att Guif går tillbaka till att spela målvakterna en kvart per halvlek. Hemma i Sporthallen så ska det räcka till vinst, om nu alla kan vara med det vill säga! Det börjar bli tunnt med folk, om en till måste stå över så kommer det bli någon ny i truppen till ikväll. Philip Lindberg opererades igår och nu är det bara rehab som gäller för honom ett tag framöver. Robin opereras nästa år och nu är det nog dags att ta fram två träningscyklar att ställa framför bänkarna på träningarna framöver. Laget är bra men det börjar kännas lite sårbart nu, ingen mer borta tack!

Kristianstad har börjat serien lite knackigt men har nu kommit igång och att det är bra drag runt laget är lätt att se även om de är 50 mil bort från oss. Titta bara på www.rodahavet.com där vi skriver inför och efter matcherna. Jag vet inte om det har hänt förut att raden med inför nästa match är längre än den om senaste matchen. Det finns helt klart ett stort intresse inte bara för Guif utan även för Kristianstad!

Kom igen nu spelare och publik, hemma i Sporthallen ska vi bara vinna och sen tar vi bortamatchen på måndag av bara farten!

Vinst och ett ryck i tabellen!

Oldberg skriver autografer
Här står Robin Oldberg, en spelare som främst är känd för sitt försvarsspel. Han har nyss blivit utsedd till matchens lirare och han står och skriver autografer till några yngre handbollsintresserade. Jag tycker det är något fantastiskt över det, idag var det ganska fantastiskt.

Ja, för det fanns mycket att glädja sig åt idag. Haukurs mod, försvarsspelet och Tholins avslut bara för att nämna något. Men jag tror ändå att denna seger grundade sig i något annat, två saker faktiskt, grundat på det som hänt tidigare under säsongen. Jag menar inte att man har spelat och tränat ihop och blivit samspelta, nej jag menar matchningen. Idag slets det hårt på vissa spelare och det blev inte lika mycket speltid som det har blivit för andra tidigare under säsongen. MEN om man inte hade rullat runt på mycket folk tidigare så hade dessa (kalla dem kanske tongivande även om jag inte gillar det eftersom det är LAGET som vinner) kanske inte orkat hela vägen ut. Nu gör man det, man kan slita hårt i denna matchen helt enkelt för att man orkar.

För det andra menar jag publiken, idag var det riktigt bra drag! På senaste tiden har det varit mycket debatt om publiken som inte hörs eller som hörs men inte får sitta tillsammans och därför inte hörs och som sitter med armarna i kors och bla bla bla! MEN, idag ville publiken verkligen visa att det är bra drag i Sporthallen. Jag kräks om nån säger något med ordet "klack" i idag, för idag tog många tag i det. Till och med från "tysta sidan" kunde man höra skrik, till och med barnen skrek och till och med vuxna skrek. Och vad hände sen, efter att Aren haft det lite tungt några skott och huvet började hänga så gör han ett viktigt mål, hallen går bananas och även om han så skulle ha missat 15 skott innan så var det helt som bortblåst. Man ger energi och man får energi, å då kan man ge mer energi... ja ni fattar.

Tabellen ser rätt trevlig ut nu, Ystad spelade oavgjort och det förbättrade ju inte deras målskillnad. Guif bäst i Sverige just nu? Ja, det får man helt klart säga!

Ps. på tal om att vara bäst. Sveriges rikaste handbollsklubb åkte buss hem, en buss som tillhör ett damlag i fotboll, proffsigt värre...

Sävehofs buss


SÄVEHOF!

Imorgon kommer de gulsvarta och hälsar på i Sporthallen, det brukar ju bli trevligt och visst luktar det publikrekord. Ett Sävehof som jag inte vet vad de gör. De går rätt bra i CL märkligt nog men inte Elitserien har de inte gått så bra som förväntat. I och för sig har de haft lite skador och sjukdomar (senast lunginflamation på Emil, oklart om han spelar, vem ska man bua åt då?) som har ställt till det. Det borde ju dock även påverka i CL kan man tycka.

Guif å andra sidan har åkt på den kanske tyngsta skada något lag kan få, i alla fall om man håller med de som benämner Robin Andersson som Elitseriens bästa. Operation i januari och andra får kliva fram. Det har ju visat sig gå riktigt bra och det är kul att ansvaret fördelas på fler och att de klarar av det så pass bra. Bortsett matchen mot Hammarby (ett Hammarby som många har problem med och inte kommer komma sist) så har även försvarsspelet börjat fungera. Som vanligt säger väl Krille att försvar och målvaktsspel avgör och det har han ju rätt i, det var målvakterna som avgjorde mot AHK. Gör vi även så pass få tekniska fel som den matchen (bara 8 st) så kommer vi vinna.

Annars har jag noterat en konstig sak. Det blir tredje gången på rätt kort tid som vi möter ett lag som har fått vila nån dag mindre än oss och som två dar innan tappat poäng mot Skövde. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Lugi hade ju torskat mot Skövde med uddamålet (jag hatar det ordet för övrigt, om man torskar med 9 så är det ju oxå ett udda antal mål) och där vann vi ju. Mötet mot RIK som Skövde hade avfärdat enkelt slutade med att Zacke fick på käften och Guif förlorade. Sävehof spelade avgjort mot Skövde för två dar sen och vad händer då mot Guif? Gemensamt för de tidigare matcherna var att det hettade till mot slutet, mot Lugi kom Guif igån, mot RIK kom Medina igång, vem kommer igång i slutet imorgon?

Guif såklart, alltid Guif! Med fräscha målvakter som kliver in och avgör så kommer vi dra längsta strået. Tittar man på hur Sävehofs senaste match slutade så verkar det som båda lagen slutade göra mål och det kommer inte de rödsvarta göra hemma i Sporthallen. (För övrigt, om någon har något tips om varför vi får käka rester efter Skövde hela tiden så hör gärna av er.)

I övrigt konstaterar vi att Röda Havet idag släppte nyheter om nästa match i cupen. Det är tydligt att Röda Havet är först med det nya och att det lönar sig att vara medlem. Men det visste väl alla redan?

Zacke mot Säve

Zacke, bra sist och bra hela året.

Han dominerar både i toppen av MEP och skytteligan och kanske blir han tungan (fniss) på vågen som avgör imorgon.


Match mot Hammarby

Då var det dags att ta emot Hammarby igen, det blir väl vinst som vanligt och sen gnäll om att bortafansen låter mest. Nu kommer det nog inte någon buss men det är ju alltid några "handbollssupportrar" (läs fotbollssupportrar) boende i Eskilstuna som kommer dit och skriker lite på det grönvita laget. Det är väl kul att det händer något, samtidigt som det blev uppenbart i söndags hur bra det skulle kunna vara i Sporthallen. Däremot vill jag inte höra någon gnälla att det är för lite drag i Sporthallen, vederbörande kan då ställa sig själv på kortsidan och skrika, det är nämligen enda stället att kunna samlas. Så, det om det!

Däremot tror jag på vinst på planen, Guif spelade ett fantastiskt försvarsspel i söndags och är det lika taggat på onsdagskvällen så kommer det bli bra bakåt. Framåt är det alltid lite lurigt att möta Hammarby. På dagens träning spelade Zacke mycket på nio meter och jag tror det kan bli så även på matchen. Han passar bra mot ett högre stående försvar.

Men för första gången på några omgångar så kommer vi inte spela matchen som serieledare. Ystad vann sin match och leder nu ligan med 1 poäng. Även Sävehof borde ha passerat oss men de lyckades inte vinna Göteborgsderbyt mot Oavsiktlig Eftersläng IK. Därmed räcker det att upprepa bedriften från matchen mot Skövde och spela oavgjort för att bli serieledare.

Själv är jag dock inte nöjd med oavgjort å jag kommer inte få se oavgjort heller. Om Guif skulle vara så ofantligt dåliga att man tappar poäng mot Hammarby denna matchen så kommer man nog vara så dåliga att båda poängen går förlorade. Men som sagt, det kommer inte hända, Guif vinner denna lätt.

Avslutningsvis känns dagen lite tudelad, kanonlottning i EHF-cupen, kunde inte bli bättre. Det ryktas till och med om att det blir lördagsmatch, tänk er, bara en sån sak!! Sen var det ju mer negativt besked om Robin Andersson. Inte helt definitivt men det känns inte bra om han blir borta resten av säsongen.


Träning 2011-12-06

Från dagens träning, Krille bestraffar med 86 (!) armhävningar efter en övning. Killarna ska lära sig att hålla bollen i luften. Tholin protesterade och tyckte att 86 nog verkade lite taget ur luften men det vara bara att bita ihop och köra!

Glädje!

Titta på Zacke ovanför, ser han glad ut? Klart han ser glad ut, han ser ju helt galet glad ut. Vart har han då blicken? På publiken såklart, för det måste vara helt fruktansvärt roligt att göra mål när publiken fullständigt "går bananas"! Det var inte bara han som visade glädje, hela laget verkade gilla inramningen. Aren (fantastisk även bakåt idag) och Helge visade även de en enorm glädje och höjde näven i luften mot publiken efter mål. Kul att se, det ska vara roligt att spela handboll, ännu mer när man vinner en match där man ligger under med 8 mål från start.

 

Det var egentligen inget snack, inte med det försvarsspel som visades upp. Bortalaget hade bara en spelare som hotade, nr 24 som några från läktaren ropade borde fått en punkt på sig. Jag tror dock att ledarna kände sig så trygga i sitt försvarsspel och därmed inte ville ändra något, å man kan väl inte klaga när det blir vinst till slut! Eller vinst och vinst, att det skulle bli vinst var väl klart efter en kvart typ men vinsten blev ju tillräckligt stor för att gå vidare. Aldrig har det varit så jobbigt för oss på läktaren att se en match där laget leder med typ 8 mål med 5 minuter kvar. Men det var ju det som krävdes.

 

Måste även framhålla Haukur idag, bra kämpat och riktigt fina bollsläpp. Även om hans landsmän till domare gjorde vad de kunde när de dömde bort två raka mål från honom på genombrott i samma anfall. En annan att framhäva idag var Pontus. Riktigt bra hur han lyfte och spärrade och sen fick falla ner och göra mål också, kul att han får visa sitt kunnande!

 

Till sist måste jag säga något om publiken. Vilken fantastisk publik det var. Bara dryga 1200 men ändå mer drag än när det är det dubbla i Elitserien. Varför är det så? Svaret är Röda Havet. Om folk som gillar att låta får vara på samma ställe så blir det bättre drag, så är det bara. Nu vill jag inte höra nån gnälla "varför är det inte såhär i Elitserien"? Svaret är enkelt, många i Röda Havet är trogna supportrar med abonnemang och de hamnar helt enkelt inte bredvid varandra. Alternativet är att gå och ställa sig på kortsidan men då får man ju bara se halva matchen och det är ju inte något som lockar. Nej, 2015, det är då vi kommer kunna ha sånt tryck på läktaren, om Röda Havet då får en egen sektion. Eller, nja, redan i februari kommer en ny chans i cupen. Ska man gissa att det blir fri entré även då? Även om det inte kom massa folk så kan man ju inte säga något annat än succé. Jag tror att många som inte kom ångrar sig nu!

 

Publik cupmatchen

Glädje


RSS 2.0