Inför Guif - Drott

Gameday!

 

Match idag hemma mot Drott. Vad ska vi säga om Drott? Femma i tabellen på 8 poäng efter 4 vinster och 3 förluster enligt följande:

 

2011-10-20 Drott Halmstad - IFK Skövde 29-33 (förlust)

2011-10-06 Drott Halmstad - HK Aranäs 24-27 (förlust)

2011-09-30 Ystads IF - Drott Halmstad 29-26 (förlust)

2011-09-26 Drott Halmstad - Lugi HF 35-27 (vinst)

2011-09-22 H43 Lund - Drott Halmstad 27-28 (vinst)

2011-09-17 Drott Halmstad - IFK Kristianstad 26-22 (vinst)

2011-09-14 HK Malmö - Drott Halmstad 28-30 (vinst)


De inledde med fyra raka vinster men har sen förlorat de tre senaste. (Här skulle jag kunna dra upp poolspelet, att de liksom Ystad nu får börja möta bra lag och kommer få ännu mer torsk men jag orkar inte gnälla på det idag) Vi möter alltså ett lag i en negativ trend och lag utan självförtroende åker inte upp till Sporthallen och tar poäng. Kikar vi på målskillnaden så har de släppt in 2 mål mindre än oss men även gjort 28 mål mindre. Det skiljer 26 mål mellan lagen efter 7 matcher, 3,71 mål per omgång, då vinner vi med 4 mål idag alltså? Ja, det känns helt rimligt även om Åke tror på 6 måls vinst.


Som sagt, ett lag utan självförtroende, då räcker det med att Larsson gör två snabba räddningar och kastar till Zacke och Matte, Sporthallen vaknar och man har en motståndare som redan börjar tänka på den långa bussresan hem. Nej, jag har svårt att se att vi skulle förlora denna match, Robert Bladh i deras mål har visserligen gjort det bra i år men han är ingen Stephen Nielsen. Nu har ju även Aren vaknat och Åkerman kommit tillbaka på allvar så visst ser det bra ut framåt. Bakåt blir det bara bättre och bättre, försvaret blir mer och mer samspelt och målvakterna tar det de ska.

Nej, vinst blir det, i alla fall om vi har ett bra stöd på läktaren. Du kommer väl?

I övrigt, om ni inte redan sett det så måste ni se videon med Larsson på presskonferensen i Minsk. Guifspelarna är annars väldigt öppna och pratar gärna med media men ibland väljer man den lätta utvägen.


Sammanfattning efter poolspelet

Så, då har alla lag spelat 6 matcher och det inledande poolspelet är avslutat. Nu ska alla lag möta varandra hemma och borta innan det är dags för slutspel. För att ha kvar tabellen som den ser ut nu i detta inlägg så länkar jag inte utan kopierar den helt sonika från heh:

 

 

M

V

O

F

G

I

D

P

1.

Ystads IF

6

5

0

1

170

165

5

10

2.

Eskilstuna Guif

6

4

1

1

194

168

26

9

3.

IK Sävehof

6

4

0

2

180

150

30

8

4.

Drott Halmstad

6

4

0

2

169

160

9

8

5.

Alingsås HK

6

4

0

2

152

146

6

8

6.

H43 Lund

6

3

0

3

152

147

5

6

7.

HK Aranäs

6

3

0

3

158

155

3

6

8.

Redbergslids IK

6

3

0

3

179

180

-1

6

9.

Hammarby

6

2

1

3

154

168

-14

5

10.

Lugi HF

6

2

0

4

154

157

-3

4

11.

IFK Skövde

6

2

0

4

166

170

-4

4

12.

HK Malmö

6

2

0

4

158

166

-8

4

13.

IFK Kristianstad

6

2

0

4

150

161

-11

4

14.

Caperiotumba

6

0

2

4

139

182

-43

2


Vad kan vi då konstatera? Om vi börjar med Guif så gör vi hysteriskt mycket mål. Det går snabbt och det blir många anfall i matcherna. Det är inte underligt att domaren (den lite tjockare av de två) i matchen hemma mot SKA Minsk i cupspelet flämtade efter andan och jublade när vitryssarna tog timeout efter första 10 minuterna. Fart och fläkt blir det alltså, vilket återspeglar sig även i antalet insläppta mål. Trots att vi ligger tvåa i tabellen har vi släppt in lika många eller mer mål än 10 av lagen i serien. Ingen kan väl komma och säga att det är tråkigt att se Guif spela handboll?

 

Ja just det, tvåa ligger vi alltså, känns helt okej. Att vi ligger 1 poäng före Säve, fast vi inte har vunnit mot dem måste jag säga är oväntat svagt av mästarna. Leder serien gör Ystad som har vunnit alla matcher efter en inledande förlust. Denna förlust kom mot vad jag hittills skulle kalla årets överraskning H43, jag trodde inte de skulle ligga på slutspelsplats efter 6 matcher. Ett annat lag som överraskat positivt är Hammarby som redan har tagit några poäng. Att Caperiotumba skulle få det svårt visste man redan och de har infriat de negativa förväntningarna. Med det sagt förstår jag inte hur vi kunde spela oavgjort mot dem, men ska man plumpa i nån match så kanske det är rätt att ge en extra pinne till laget som ligger sist.

 

Även Skövde har överraskat negativt, det verkar som att skadan på Linus Lake betyder väldigt mycket för dem. Lugi är ett annat lag som inte har infriat förväntningarna, det krävdes ett Lundaderby för att de skulle tagga till och klättra upp på ingenmansland. Kristianstad ligger på kvalplats, det är väl annars det Skånelag jag helst vill ha kvar, de har ju en massa publik på sina matcher och det behöver klubbhandbollen i Sverige.

 

Annars är det väl inte så mycket att orda om när det gäller tabellen. Jag tror inte att Aranäs kommer ligga kvar på slutspelsplats när tabellen är färdigspelad. Jag tror att H43, Skövde och Lugi kommer slåss om Aranäs och H43:s platser i topp 8. Jag tror inte heller att Ystad kommer sluta överst när vi spelat klart.

 

Det känns i alla fall som att Elitserien kommer bli intressant, men det var väl ingen skräll. Att jag skulle vara intresserad av handboll alltså.... :)


Inför matchen mot Caperiotumba

Guif åker till Eriksdalshallen för första gången denna säsong. Man gör det för att möta Caperiotumba som spelar sina matcher där i år eftersom deras hall inte blivit godkänd för elitspel. Tumba har ännu inte tagit någon vinst denna gång de är uppe i elitserien utan en oavgjord match mot Hammarby är bästa resultatet. Så, 1 poäng och -43 i målskillnad, det kan väl bara sluta på ett sätt, eller?

Självklart ska Guif vinna matchen om man gör jobbet ordentligt. Utan underskattning och med full tändning så bör inte Tumba bjuda på något större motstånd. Matchen blir dock lite speciell för en spelare i varje lag. För Tumbas Victor Skillhammar är det första gången han spelar match mot Guif, laget han lämnade efter finalförlusten i Globen mot Alingsås. Tvärt om är det för Helge Freiman som förra året var en stor bidragande faktor till att Tumba gick upp i Elitserien men som inför denna säsong gått till Guif. Lite extra anspänning där kanske, vi får väl se om det påverkar spelet.

Det är även första bussresan som Röda Havet arrangerar. Det blir väl ca 50 st i bussen och när matchen är i Stockholm brukar det alltid vara några till Guifare som letar sig dit. Måste även passa på att tacka Tumba för mycket smidigt tillmötesgående angående biljetter för oss som håller på Guif! Det är alltid roligt att åka till Eriksdalshallen, förhoppningsvis kan vi skapa lite känsla av hemmaplan då Tumba inte riktigt har lyckats locka så mycket publik under de inledande matcherna. Dock tycker jag att Helges första match mot förra laget borde locka fler Tumbasupportrar än tidigare matcher.

I övrigt är det även sista omgången i det inledande poolspelet. De två poolerna består ju av 7 lag och det blir således 6 matcher extra. Det är ett intressant tillfälle att då ta en titt på tabellen. Förutsättningarna är såhär, vi hamnar i serieledning om:

Vi vinner matchen samtidigt som Ystad inte vinner mot Kristianstad med 24 mål mer än vi slår Tumba med. Två dagar senare är det Alingsås tur att åka till Eriksdalshallen för match mot Hammarby, de måste då vinna med 15 mål mer än vi gör mot Tumba för att ta ledningen i tabellen.

Glasklart? Om inte så spelar vi bara och vinner så får vi se hur långt det räcker, det är ju en lång serie med många matcher kvar. :) Förhoppningsvis blir det även en röd fest i ena hörnet av Eriksdalshallen.

Victor deppar

Victor deppar efter senaste matchen med Guif. Inte för att vara elak men han får gärna deppa efter första matchen mot Guif också.

Då var det igång igen...

Hammarby kommer och hälsar på, det blir stämning och bra drag på läktaren även om man kan ha synpunkter på ramsorna. Som Sten Larsson skrev:

"Det var på det hela taget en trevlig tillställning med en klart märkbar bortaklack som hela tiden hördes mycket väl. Vad som inte var lika trevligt var klackens val av textförfattare till en del av ramsorna men man har det kanske mindre bra förspänt på den kanten."

Medhåll i formuleringen där. Men okej, nu var det som det var och nu börjas det på diverse ställen på internet: "Varför klappas det bara i Sporthallen?" "Varför finns det ingen klack?" "Varför öppnar nån munnen när det är handboll?" Man skulle kunna sammanfatta det såhär: "Varför är det inte som JAG vill?"

Många viljor finns det å visst vill nog de flesta att det ska vara ännu mer drag när Guif spelar. Däremot finns det ingen som är beredd att ta tag i det. Det är lätt att sitta anonym bakom sin dator och skriva att det är bedrövligt att det inte finns en klack men om dessa personer är så "klackbenägna" varför gör de då inget åt det? Helt enkelt för att man vill att någon annan ska göra det. I så fall har jag en nyhet, den där "nån annan" är svår att hitta.

Det vore trevligt om nån kunde ta tag i lite sjungande, det måste gå att få till ramsor som stöttar det ena laget och inte bara kastar skit på motståndarna. Det kräver däremot lite mer ansträngning. Jag menar, hur svårt är det att driva med "Skövdespelaren" Emil Berggren eller de inte helt slimmade Nacho Medina och Erik Fritösen. Inte meningen att bjuda på uppslag men det är väldigt enkelt att hitta på negativa saker om andra. Visst, det höjer väl stämningen, om inte annat genom att skapa irritation, men det är ju inte direkt roligt eller innovativt om man frågar mig. Men, problemet kvarstår, det måste till nån som tar tag i det. Denne någon får gärna kliva fram, själv har jag tyvärr helt enkelt inte mer tid per dygn att lägga på handbollen.

Om det är någon som så gärna vill ha en klack, kliv fram å kör då bara. Eller så sitter vi bara i rött och klappar takten, det är vi i alla fall bäst i landet på.

RSS 2.0