Valur - Guif, sista matchen på Island

Guif har nu varit några dagar på Island och tränat och spelat en miniturnering med 3 isländska lag. Två vinster på lika många dagar (31-27 mot FH och 24-21 mot Haukar) och avslutningsvis match mot Valur som förlorat sina två matcher. Det kunde väl bara sluta på ett sätt, eller?

Ja, Guif gör en bra första halvlek med en stabil Larsson i målet (Hallberg i målet andra halvlek) och med fina utkast till yttrarna. Hammar startar som vänster-6 och "scorer" några gånger som de isländska kommentatorerna säger. Utmärkt kommenterande på SPORTTV.IS för övrigt, verkar kunniga och även om jag inte kan isländska så förstår man rätt mycket. Skulle faktiskt välja dem före Roger Blomquist på SVT alla dar i veckan! Första halvlek slutar 17-12 till Guif och Krille (jo, kommentatorn upplyser om att han kallas så) får beröm. Roligt att se 5-1 i försvaret med Pontus som spets som lätt vrids till 4-2 för att stressa motståndarna.

Andra halvlek börjar med att Aren ökar på till 18-12 med ett skott i bortre hörnet. Valur reducerar omgående bara för att få se Zacke driva upp tempot som mitt-9 och anfallet avslutas med rullning ut till Flodman på höger-6. Flodman gör sen mål i anfallet efter och han gjorde en bra match, tror det blev 6 mål från hans vänsterhand.

En annan stabil spelare är ju Robin Andersson som har konserverat formen bra. Jag tror att han kom upp i 8 mål, bäst i Guif och han gjorde lite som han ville med sina snabba fötter. Det bådar gott inför årets säsong. Robin var även stabil från straffpunkten efter att Zacke missat.

Krille ställde även upp med Oldberg som mitt-6, roligt att se, tror att han och Pontus kan komplettera varandra bra där på linjen. Oldberg fick även spela på linjen när Guif hade en man mindre, något som ju inte är så vanligt i svensk handboll. Det är ju vanligare att "offra" mitt-6 än som nu mitt-9. 23-18 var ett snyggt mål med en man mindre: Haukur och Robin Andersson driver upp tempot och lastar över allt på högerkanten där Aren sen kommer över och avslutar med skott på för han fel sida. I anfallet efter är Haukur så snabb att en motståndare måste sätta upp handen mot ansiktet för att stoppa honom, utvisning och Guif får spela med en man mer. I samma anfall stegar sen Robin Andersson på sin gubbe, rivs ner och Guif får chansen att spela 6-4. Tyvärr gör man då inget mål på två anfall med två man mer, det måste bli bättre till elitserien startar, det är nog dock det enda jag hade att klaga på idag.

Efter utvisningarna tar Guif tag i spelet igen, gör ett ryck och Valur får ta timeout vid ställningen 28-21. Krille kontrar med att plocka fram försvar med 5-1 med Tholin som spets och lagen byter sen mål med varandra till Guif avslutar med ett ryck till slutställningen 34-25.

Roligt att se stabilt spel som var lugnt och inte uppstressat. Ett variationsrikt spel både framåt och bakåt bådar även det gott inför säsongsstarten.

Kul även att se Tholin munhuggas lite med domaren efter att ha fått en arm om halsen när han kontrade. Nästa gång det var dags att snacka så åkte Valur på en utvisning för spark. Allt är sig likt, skönt att se :)

Så här ser det ut i isländsk webb-tv när Robin Andersson gör 29-22, ett av sina 8 mål för dagen. Notera även att de har lite större sponsorer än vad de som sänder webb-tv i Sverige har...