Tillsammans skapar vi den röda festen och framgångarna!

Full fart i Sporthallen igår. Mycket folk och mycket rött på läktaren. Inte konstigt att grabbarna taggar till och gör en bra match med den inramning som vi har här hemma. Läser i dagen tidning att Freiman var nöjd med trycket, speciellt i andra halvlek, välkommen hit säger jag, det är roligt när man spelar i rätt lag!

Inte är det konstigt att det blir fest på läktaren heller med det som bjuds på planen. När Guif kommer in till ett stånde rött hav så tänder det dem, de spelar bra och när de sen i andra gör 6 raka mål, Jimmy Jansson sätter bollen från 9 och Mattarna bjuder på en japan, ja då är det inte konstigt om det blir bra drag på läktaren! En positivt spiral där vi på läktaren är hävstången. Tillsammans skapar vi festen i hallen!

Konfetti

Röda Havet och spelarna hjälps åt, tillsammans fixar vi festen! Det gjordes även ett försök med några musikelever från Djurgårdsskolan som stod högt uppe på kortsidan och försökte köra lite ramsor. All heder åt dem och visst klappades det med när de körde lite i anfall. Härligt att se att några vågar försöka. Men vad är det för folk som finns i denna stan? Här är det några som anstränger sig, som vill försöka höja arrangemanget lite. Men duger det? Nej, tydligen inte. Eskilstunas tjockaste och bittraste sportjournalist skriver i tidningen att det var "dagisnivå". Ja du, såga grundskoleelever, är inte det lite väl lågt? Man kan undra var det är dagisnivå... Spelarna berättade i alla fall på dagens träning att de gillade det, det är det som räknas!

Visst betyder vi på läktaren mycket, Zacke säger idag att det höjer dem, hans kollega på andra kanten sa häromdagen att de spelar bättre när det mycket folk och mycket rött på läktaren. Kul att se att det funkar i praktiken också! Fortsätta att komma, fortsätt att klappa, fortsätta att klä er i rött. Tillsammans skapar vi festen, oavsett vad bittra Eskilstunabor tycker!

Vill även passa på att konstatera att Robin Andersson konserverat formen. Härligt att se honom komma in och direkt glida lite fint i sidled och få en lucka på två meter när han sätter första målet. Han betyder även mycket i spelet 6-5 och 5-6 vilket vi såg igår. Jag har inga siffror på det men det känns som att utan honom har vi inte lyckats utnyttja utvisningarna lika bra.

I övrigt konstaterar vi att det var en lugn träning för grabbarna idag. Haukur var lite stel när han var kall men det ska inte vara någon fara med foten. Träningen avslutades med fri mobbning av tofsen Pava hade i håret igår. Röda bloggen vill ju hålla sig väl med alla så jag avstår från att kommentera den. :)

Slutspel och hemmamatch

Då var vi där, det är slutspel och det är hemmamatch. Det kan bara betyda en sak, eller en färg snarare.

Rött

Det dags att alla tar fram den röda tröjan och tar sig till Sporthallen. Det är här vi har sveriges bästa handbollspublik. Idag borde vi bli fler än 2 000 personer på läktaren. Idag kommer vi visa resten av handbollslandet att i Eskilstuna kommer folk när det är slutspel, även om man knappt vet vad serieformatet heter. Ta med grannen också så de får se var det spelas bra handboll. Skulle det (mot förmodan) vara så att ni glömmer röda tröjan så kan man köpa för 95 kr i Sporthallen. Rött är ju alltid rätt!

Hur går det då i matchen? Drott igen, det blir nog inte riktigit lika stora siffror som sist. Tittar vi på oddsen är Guif stora favoriter med 1,2 mot 5,0 till fördel för hemmalaget. Efter styrkebeskedet sist borta mot Lugi verkar allt se bra ut. Hemma i Sporthallen ska det inte vara något annat lag än Guif som vinner, så är det bara. Det gäller bara för spelarna att tagga till ordentligt.

Några saker jag ser fram emot att se ikväll:

Slutspelsskägg. Det är ju för sött när de yngsta börjar få fjunen på hakan. Vissa passar i skägg, andra gör det inte.

Gunnar Steinn Jonsson: Tydligen ska han vara nyklippt, det behövdes verkligen. Sist mot Drott såg vi honom visa lite av vad han kan. Förhoppningsvis är han idag lika osynlig som Kim-med-de-många-namnen var i helgen.

Robin Andersson: Tillbaka i Sporthallen igen efter skada. Visst ska vi ge honom ett härligt mottagande innan han snurrar upp motståndarna.

Ses ikväll, röda och fina såklart! Tillsammans skapar vi stämningen vid matchen!

Sådär ja, då var vi i ledning.

Sådär ja, kross mot Lugi blev det. Nu leder vi vår slutspelsgrupp på 5 poäng och +10 i målskillnad. Det ser rätt bra ut nu!

Slutspelsgrupp var det ja. Heter det så? Förvirringen är som vanligt total, det är inte OK att förbundet inför något och sen misslyckas så kapitalt i sin kommunikation. Just nu heter vår grupp "SLUTSPELSSERIEN GRUPP B" om man kollar på HEH:s hemsida, den heter "Slutspelsgrupp 2" på förbundets samlingssida med slutspel och kval och när man sen klickar på den kommer man till "Slutspelsserie 2", vilket ju låter som en andra serie. Glasklart eller? Då har jag ändå inte ens orkat ta upp de som kallar det "kvartsfinalserie" och jag väntar på att, som förra året, förbundet ska gå ut med stor rubrik på hemsidan och berätta att det ska inte heta kvartsfinalserie, ni ska kalla det slutspelsserie. För övrigt är det samma förbund som i sin tävlingshandbok (!) under punkt 2:3 har skrivit att det i grupp 2 (jo, så ska den heta) ingår lagen placerade 2, 3, 5 och 7. Det stämmer ju inte alls, man har helt enkelt missat att uppdatera en ändring man gjort. Fast i slutet på samma stycke har man varit inne och ändrat nyheter till i år utan att se att man skrivit fel tidigare.

Är det konstigt att det blir förvirring? Nej, om man nu ska införa något som faktiskt inte är enklare och självklarare än det som fanns förut då måste man sätta sig ner och inse att just informationsbiten är det man måste lägga krut på. Man kan inte bara ändra och sen hoppas att handbollssverige är tankeläsare. Visst kan det finnas fördelar med en slutspelsserie (var det så det hette?) men när man inte informerar bättre om vad som gäller så blir det ju bara cirkus av det hela. Skärpning förbundet och HEH. (Nu har jag inte ens orkat dra parallellen med att man vill ha en proffsliga samtidigt som man inte ens kan hålla en tävlingshandbok uppdaterad eller få fram information om ordval. Eller, jag orkade visst dra den lite iaf...)

Men men, nog med gnället, det finns saker som gläder också! Oavsett om det hade varit en kvartsfinal idag eller, som nu, en match i "slutspels"serien så har Guif skaffat sig ett härligt utgångsläge att gå till semi. Det är ett helt gäng matcher kvar men det är vi som är i förarsätet!

I övrigt undrar man var publiken är i "slutspels"serien. En förklaring kan vara att det faktiskt inte känns så "slutspeligt", vilket i så fall är ett underbetyg till förbundet. En annan förklaring kan vara att klubbarna inte har marknadsfört tillräckligt bra, vilket i så fall är ett underbetyg till klubbarna. Man kan även skylla lite på TV att det kommer färre. I dagens match skulle jag nog dock välja att skylla på detta. Lugi hade tydligen gått ut med att det var fri entre idag, klart att några lackar på det och stannar hemma. Nej, gratis, bra stämning och sälja kaffe till 3 500 skulle ju varit lite roligare. Ironiskt när bortalagets spelare klagar på stämningen på läktaren.

Om ni undrar om det är slutspel än så kan ni annars kolla på spelarna. Nu börjar fjunen komma fram när det är slutspelsskägg, DET är ett säkrare tecken än något förbundet kan göra.



Vad hände(r) mot Malmö?

Tänk att en match kan vara 4 matcher, de ni! Jag menar naturligtvis att efter Sävehovs förlust på måndagen (stort tack till potatisgänget) så har ju Guif seriesegern i egna händer. Därmed är det bara 3 matcher kvar nu eftersom vi inte behöver bry oss om några andra resultat, förutsatt att vi vinner resten... 

Vinner resten var det, med början mot Malmö. Jag får lite onda aningar eftersom det är just Malmö vi möter. Jag minns nämligen att vi mötte Malmö i slutet på serien förra året, borta den gången. Det blev förlust i ett märkligt läge. Guif hade ju gått fantastiskt bra innan och efter det minns jag att det återigen blev lätta vinster och det enda jag kunde tänka var "vad var det som hände mot Malmö?" Jag hoppas att jag slipper det i år!

I den matchen var för övrigt Eskilstunas bästa spelare Robin Andersson. Det kommer han inte bli denna gången. Mycket glädjande dock att se honom utan pjäxan. På tisdagens träning var han tom med och körde kontringsövningen. Även om han inte löpte så fort och inte hoppade så högt så var det härligt att se. Han har i alla fall inte glömt hur man skjuter, det såg man tydligt!

Avslutningvis undrar jag hur det blir i botten av tabellen. Kommer Linde klara det? Det känns svårt nu, dock om vi kollar på de matcher som är kvar så tycker jag att H 43 mycket väl kan förlora och även förlora stort i de tre matcher de har kvar. Det skulle i så fall betyda att Linde behöver vinna antingen borta mot Kristianstad eller hemma mot Lugi. Man kan ju hoppas att Lugi inte har något att spela för i den matchen, då kanske Lindesberg kan klara sig till kvalet. Tiden får visa!

Kom i rött och fyll hallen mot Malmö. Just nu snittar vi näst bäst i serien med 1 893 personer. Kom du också så höjer vi snittet nu när det närmar sig slutet på serien!

Det är 7 viktiga matcher kvar nu, eller?

För Guif återstår nu 7 viktiga matcher av elitserien säsongen 2010/2011. Det är nu det ska avgöras vilket lag som blir seriesegrare. Men vänta nu, sju matcher, Guif har väl bara 3 matcher kvar att spela? Helt riktigt, men efter matchen mot Ystad har vi just nu inte seriesegern i helt egna händer. De 4 andra matcherna spelar Sävehof.

Vilka macher är det då som gäller? Guif har Malmö hemma onsdag 16/3, nykomlingarna Aranäs borta lördag 19/3 och avslutningsvis Drott hemma måndag 21/3 innan slutspelsserien drar igång 26/3. Kan man tänka sig att vi tar full pott på det? Jag tycker att det är fullt möjligt även om en titt på tabellen visar att lagen vi möter kommer vara i behov av poäng, det är rätt jämnt en bit ner i serien.
Sävehof då, vilka har de kvar? De ska möta Alingsås borta, H43 hemma, Ystad borta och avslutar med Malmö hemma. Tror man att Säve tar full pott på det? Nja, jag är inte riktigt säker. AHK hittade formen och tappade den sen men kommer inte vika ner sig hemma i skokartongen. I övrigt tycker jag nog att Säve är stora favoriter i de andra matcherna. På hemmaplan mot H43 ska man bara vinna (om inte annat för Lindes skull) och likaså i den avslutande mot Malmö. Ystad vet vi ju (tyvärr) kan ställa till lite problem även för lag i toppen, vi kan ju hoppas på det.

Alltså, om det går som jag tror (och hoppas) så vinner Guif resten, Säve tappar någon poäng mot AHK eller Ystad och då vinner eskilstunalaget serien. Det kan ju även bli en fråga om målskillnad men där tror jag att Säve har ett för stort försprång (18 mål tillgodo) och en god chans att bättra på det mot H43. En annan fundering är att det är nu det visar sig vilka lag som är bra tränade, många matcher på få dagar blir det.

Jag skrev viktiga matcher i rubiken men är det så i verkligheten? Vad tjänar man på att vinna serien? Inte ett dugg alls! Eller jo, nästa år får man spela i en högre rankad cup i Europa än serietvåan. Jippie! I övrigt så får man möta de lag som råkar hamna på vissa platser i tabellen. Visserligen får seriesegraren jämfört med tvåan möta de (marginellt) sportsligt sämre (läs: sämre placerade) lagen från serien. Men det kan ju vara lag som man har svårare mot istället. I exempelvis hockey så väljer man motståndare till kvartsfinalen och den som vinner serien får då fördelen av att välja först. Fördelen med slutspelsserien (som tyvärr inte riktigt känns som slutspel för mig) är att det blir fler matcher men nackdelen är att de samtidigt kan bli meningslösa, det såg vi ju förra året. En annan sak som man tagit bort som fördel av serieseger är fördelen av hemmaplan i semifinalerna sen (om jag förstått detta rätt). Det var i och för sig logiskt att ta bort och istället ge fördelen till vinnaren av slutspelsgrupperna men det minskar ju samtidigt fördelen av att bli seriesegrare.

Så för att sammanfatta det så vore det roligt att vinna serien, det är klart att det är roligt att vara bäst över många matcher. Å andra sidan har det ingen betydelse vem som vinner serien om man sen inte går långt i slutspelet och som sagt, fördelen inför slutspelet är försumbar. Sen kan man ju tycka att Jansson ska få avsluta med en serieseger, men om han och de andra spelarna får välja så bryr de sig nog inte alls om det inte blir guld i finalen sen. Själv så bryr jag mig mer om vilka lag vi får i slutspelet än om vi vinner serien. Även om det blir bortamatcher på helgerna så är jag inte så sugen på att åka till Skåne och kolla.

Nej, elitserieseger eller inte, det kanske är bättre att träna ner sig och vinna alla matcher från 26/3 och framåt istället. Måste även nu be om ursäkt till min kompis som säger "NEJ, ligan ÄR viktigast, inget lag som jag och min kompis håller på har någonsin vunnit ligan". Han är ung och håller på Liverpool...

I övrigt hoppas vi att Tverin får avsluta snyggt som tränare när damjuniorerna nu spelar SM i helgen och att Zacke får mer speltid och vinner EM-kvalet på Hovet söndag.

Gärna repris mot Ystad

Idag är det match mot Ystad i Österportshallen. Eskilstuna stolthet sitter i bussen på väg ner den långa vägen till Ystad. Å andra sidan är de ju vana resare, det är ju inte första matchen som ligger långt bort... Däremot är det sista matchen i en lång rad av matcher utan direkt vila mellan. Efter denna match är det sen uppehåll i hela 10 dagar (Malmö hemma sen) på grund av EM-kval. Den guifare som inte får vila då är ju Zacke som ska spela med landslaget. Å andra sidan kan man ju inte direkt säga att de andra får vila heller, full träning är det som gäller om man ska orka ända fram till finalen.

Annars är det nog slitigt att spela så mycket matcher, även om grabbarna tycker det är roligt. Aren sa på träningen i fredags att det känns i benhinnorna att det är mycket matcher nu så visst kan ett litet uppehåll behövas innan det blir full fart med matcher sen.

Hur går det då i dagens match? Om man får önska så skulle jag gärna ha en repris på höstens möte i sporthallen. Ni som var där glömmer det nog inte. 19-6 efter första halvlek och matchen var avgjord direkt. Det blev till slut 37-21 i en match där DP spelade från start och alla Guifare gjorde mål. Då var det Larsson som stod i målet och gjorde det mycket bra. Idag får vi se vem som står, Danne har sett riktigt het ut på träningarna och första halvleken i onsdags var han ju fenomenal. Bara han håller sig varm så verkar kroppen klara sig bra. Det låter bra tycker jag, skulle det vara så att han blir kall är det ju för att försvaret inte släpper skotten förbi sig och då behöver han ju inte rädda. Släpper försvaret förbi bollarna så blir han ju varm och då kommer han rädda istället. Visst är det logiskt? :)

Jag tror att det blir vinst ikväll. Även Svenska spel tror det och bjuder på oddsen 2,25 på hemmaseger och 1,80 på Guif. Vi är inte direkt jättefavoriter och möter ju ett motiverat Ystad som är i kamp om slutspelsplatserna så det känns rimligt.

Matchen sänds i TV4 sport med sändningsstart 18:00 och blir en bra avrundning på vad jag tror är en sportdag i TV-soffan för många av er. Guifarna har ju dock en dag i bussen framför sig, både dit och hem. Jag tror att det blir en skön hemresa även om det är en lång väg att åka.

Larsson
Larsson i samspråk med Danne efter en räddning med huvudet förra matchen mot Ystad. Om någon av dem gör en bra match ikväll kommer Guif bli mycket svårstoppade!


Kom och se ZZ Top i Sporthallen!

ZZ Top? Vad har de gamla amerikanska rockarna med handboll att göra? Inte så mycket alls tror jag, de skulle förmodligen bara få en massa klister i hela skägget om de spelade. Jag har ingen erfarenhet av det men handbollsklister i skägget vill man förmodligen undvika. Nej, jag tänkte inte skriva så mycket mer om gamla musiker utan mer inför Eskilstuna Guif - H 43 Lund som spelas i Sporthallen onsdag kväll.

Vad har då den matchen med ZZ Top att göra? Kalla mig långsökt men jag gör denna koppling när jag tittar på topplistorna som heh publicerar. Överst i MEP-statistiken hittar vi nämligen två av huvudpersonerna i matchen.Först  H 43:s Zoran Roganovic och på andra plats vår egen Zacke. Två spelare med många år mellan varandra men som båda betyder mycket för sitt lag. Roganovic gör ett par hundra mål varje år och betyder mycket för sitt lag, Zacke har de senaste matcherna visat att han kan spela nästa var som helst och i dessa tider av skador har det visat sig mycket viktigt.

Helt klart kommer dessa två spelare bli sevärda i morgondagens match. Förhoppningsvis kommer ZZ Top fortfarande vara ZZ Top efter matchen, men helst med ZZ i omvänd ordning. Jag tror att Zacke precis som hela laget gillar att vara på top. Om vi tittar på resten av lagen så tycker jag även att Guif inte borde ha något problem att vinna imorgon. En titt i tabellen visar samma sak men som bekant ska ju matchen spelas först. Fullt fokus, ordentlig skärpa och ingen underskattning så ska det gå vägen.

Dagens träning hade mycket fart i sig. Fotbollen slutade målsnålt, 1-0 till de gamla efter att Båve avgjort på en nick. Danne Johansson fick utgå innan fotbollen var slut med en blödande läpp men han var tillbaka till det var dags för handboll. Robin Andersson (!) tog tom några skott från mittnio, dock tyckte jag inte han var riktigt på tårna men det kan ju ha berott på att den ena skon var lite större än den andra... Bra stämning i alla fall! Skönt också att grabbarna har högt till tak och kan prata om saker om man tycker någon inte gör som de borde. Säkert jobbigt ibland men mycket utvecklande!

Vi går för vinst och med bra stöd på läktaren ska spelarna på planen klara av det. Se till att du kommer och stöttar grabbarn!

I övrigt så skulle jag vilja se Zacke lite som ZZ Top om några månader. Denna gång pratar jag om skägget. Har han fått så långt slutspelsskägg så kan vi lita på att Guif har gått långt!

RSS 2.0