Rött är inte vår färg

Just idag väljer jag att inte säga att rött är vår färg. Nej, det är nämligen gult som är vår färg idag. Det var ju spelarna i gult som dominerade dagens två matcher. Jag pratar givetvis om målvakterna! Både Dalle och Danne visade vägen för sina lag. Självklart inte utan försvaret men som vi alla vet så ger en målvakt i form härlig trygghet åt resten av laget.

Det blev alltså två säkra segrar och två lag från Göteborg fick åka hem utan vinst. Jag måste även här och nu be om ursäkt för att jag tvivlade på de som sätter oddsen och samtidigt även tvivlade lite på spelarna. Ska försöka se till att det inte upprepas!

275 åskådare (vill jag minnas att jag hörde) på damernas match var väl rätt väntat, kanske lite lågt. 1794 på herrarnas match var dock lite väl lågt. Man hörde på publiken när det lästes upp att de flesta nog tyckte att det borde kommit fler. I övrigt måste jag säga att publiken gjorde ett bra jobb, både på damernas och herrarnas match. Ni som var med borta mot Hammarby senast vet att det inte är självklart att det kommer folk och att de som är där klappar. Beröm till publiken alltså!

Förutom dagens målvakter är det svårt att lyfta fram någon spelare eftersom alla gjorde ett bra jobb. Både damerna och herrarna bjöd på härlig underhållning med fart och fläkt, precis som vi vill se. Jag antar att alla som kom var nöjda med vad de fick se, berätta det för kollegorna på jobbet imorgon så kanske det kommer fler nästa match!

Nu laddar vi för helgens "derby" mot Lindesberg. Ta chansen och åk med bussen även du så att vi blir många som stöttar vårt lag. Då klär vi oss i rött, det är ju faktiskt vår färg. Även om vi en dag som denna känner oss lite gula!

Dubbla matcher imorgon!

Imorgon är det dags för damernas premiär samtidigt som herrarna spelar sin andra hemmamatch för året. Härligt med en hel eftermiddag i sporthallen, eller hur?

Damerna spelar sin första match i den nystartade allsvenskan. Målet är att hamna på den övre halvan av tabellen i år. Känns som en lagom målsättning i en ny serie om man frågar mig. Lite nya namn i en trupp som för övrigt har fått behålla spelarna från förra året, som Frenne (damernas tränare) konstaterade i sin text inför seriestarten. Läs den för övrigt på Guif:s hemsida, han skriver alltid roligt och läsvärt! Damerna möter Önnered, ett lag som förra året spelade i elitserien och som säkert kommer bli en svår nöt att knäcka för det unga laget från Eskilstuna. Se till att komma redan kl 14 på söndagen och heja fram damerna, de kommer behöva det!

Efter den matchen tar vi lunch på stan innan vi återvänder till sporthallen för herrarnas match kl 17:00. Även herrarna möter ett lag från Göteborg, nämligen det klassiska laget Redbergslid. RIK har startat serien bra, två vinster och bara en förlust, med ett mål mot Sävehof. Måste säga att oddsen på matchen är lite konstiga, 1,40 på Guif och hela 3,30 på Redbergslid. Tycker nog inte att Guif är SÅ stora favoriter, även om man ju tycker att de ska vinna på hemmaplan. Dock hoppas jag naturligtvis att vi ska visa odds-sättarna att de har rätt! Se till att även du kommer och hjälper till att heja på laget! Det var bra drag på läktaren när vi var i huvudstaden och spelade mot Hammarby förra helgen, hemma i sporthallen är vi ju rätt många fler så vi får väl hoppas på minst lika bra drag!

Väl mött i hallen imorgon alltså, kom redan till kl 14 och se ett ungt damlag ta sig an landets näst högsta serie. Å du, kom ihåg att det är röda kläder som gäller!

För övrigt önskar jag att vi kunde få en kortsida med ståplatser där man ser båda målen, men det lär väl inte hända till imorgon...

Dagen efter

Idag är det dagen efter premiären. Dagen kunde ha varit roligare men vi som håller på de röda är ju rätt vana med att vara lite depp dagen efter en premiär. Märkligt hur det kan vara. Jag är säker på att Hammarby kommer få sota för detta på lördag, hoppas många följer med så det blir fest i Eriksdalshallen.

På dagens träning var dock det mesta som vanligt. Gert bjöd på kaffe (gott kaffe är det, bara det är ju en anledning att komma dit), Andrés snackade regler och matchkläder och Krille hade som alltid en klockren analys av matchen. Martin var med på dagens träning och körde för fullt, härligt att se. Mike var där och hälsade på. Nästan lite spionage där, om det nu inte vore så att han redan har full koll på sitt gamla lag :)

Träningen avslutades med spel 4 mot 4, först till två mål och vinnaren står kvar. Inga avkast och full fart hela tiden som det ska vara. Pava var domare och fick ta kritik för hur han blåste i pipan, hur han gjorde tecken, hur han stod och hur han satt. Det är inte lätt att köra rehab i Guif när man får kritik för den enda uppgift man har på plan, kanske är det ett sätt från ledarna (det var mest därifrån kritiken kom) att sporra spelare att komma tillbaka snabbare? ;)

Avslutningsvis behandlade Robin Andersson ena benet med elektroder som körde ström genom kroppen. Men självklart kom killarna på att man kunde leka med dendär manicken. När han var klar så kom han nämligen på att man kan ju testa på armen oxå, Aren kom på att man kunde testa på halsen och få lite ryckningar. Robin Andersson satte dock elektroderna upp mot biceps och fick handen/armen att rycka lite och höll sen armen lite löst framför shortsen så att armen ryckte lite, ja, ni fattar kanske. Emma har det sannerligen inte lätt med alla grabbarna runt sig!

Ikväll smäller det, äntligen!

Nu är det nära, hoppas alla har laddat med de röda kläderna till ikväll för nu kör vi igen!

Det känns som det var på tok för länge sen det var match på riktigt (Kuriren cup och försäsong i all ära) i sporthallen. Och nu kommer självaste svenska mästarna på besök! I år står vi inför en lite lurig situation. Vi har en tränare och ett lag som tror på guld för Guif men vi har media och andra runt om som verka tippa Guif lite lägre i serien i år än tidigare. Det blir lite knepigt att vara supporter då. Självklart tror man ju alltid att ens lag ska vinna varje match men när andra inte gör det blir man ju påverkad. Den andra sidan av det är ju dock att man kanske inte känner att man "måste" vinna en match som den ikväll. "Alla tror ju ändå att det blir förlust, så vinst är ju bara bonus" kan man ju alltid säga om det går dåligt. Sen har ju media världens chans att såga laget på en gång med rubiker som "Det blir inget guld" eller "Guldet blev till västkustsand" direkt efter första matchen. Men så illa hoppas vi inte att det ska bli. Vi får väl helt enkelt vara på plats på läktarna och heja fram laget till vinst. Då blir det ju istället en härlig start på säsongen!

Det är fantastiskt vilket härligt schema det är nu i starten för övrigt. Att Aranäs gick och vann i måndags gjorde ju bara serien ännu hetare. Nu blir det ett "förmodat toppmöte" (som nån tidning skrev) här i stan ikväll och sen får vi åka till Stockholm på lördag för en klassiker mot Hammarby. Se till att anmäla dig till bussen för övrigt så vi blir så många som möjligt!

Igår spenderades eftermiddagen och kvällen i sporthallen. Först tränade Guif sin vanliga tid. Gym-mannen (Aren alltså) var stekhet och det mest satt högt och hårt. Jansson hade lite problem med hur de skulle göra en övning men kom fram till att "om vi spelar enkelt och tråkigt så kan jag det". Oldberg hade lite svårt att förstå en instruktion och Krille pikade hans pappa för det på läktaren. Som ni förstår var det härlig stämning som vanligt. Tidningen var där och snackade med Krille och tog lite kort. Efter träningen var det dags för Eskil att träna, roligt att se Tverin "in action" där. Han fick skynda sig att duscha för efter det spelade Guifs damer träningsmatch mot Skånela. En enkel vinst där det blev lite onödigt spännande på slutet. Härligt att det är mycket handboll i stan nu!

Ikväll smäller det igen. På med röda kläder och gå ner till sporthallen. Jag säger som en viss radiopratare säger: "ÄNTLIGEN!"

För övrigt läste du väl om Emil i tidningen. Han sa ju att man får gärna bua åt honom, det gör inget. Så då tänkte jag såhär. Om ni gillar Emil så kan ni ju bua, eftersom han gillar det. Om ni inte gillar Emil så kan ni ju bua, bara för att retas lite :)

Lite träningsrapport och upptaktande

Idag tränade grabbarna på som vanligt, å vi passade på att göra ett besök, det börjar ju dra ihop sig mot seriestart nu! Dock tänkte jag börja med något annat, nämligen början på dagen. Fick verkligen en känsla av att det närmar sig idag när jag gick till jobbet. Satte för ovanlighetens skull i handsfreen och slog på radion på mobilen, direkt hör jag då en bekant röst. Det var Krille som säger att det alltid är fest när Guif spelar hemma. Man kan ju inte annat än hålla med! Undrar om det är någon mer än jag som ser fram emot premiären på onsdag? Skulle tro det va!

Efter det hörde jag Krille snacka om att man vill bli historiska, Guif har ju aldrig vunnit varken serien eller SM-guldet. Tycker det är skönt att höra att man har en hög målsättning. Om man siktar på att "bara" ta sig till slutspel kan det bli lite knepigt med motivationen när man väl är där. De svenska lagen är även så pass jämna att man inte kan glida sig igen matcher utan att kämpa och ska man då vinna får man faktiskt kämpa i varenda match!

Men grunden för ett bra resultat är ju då träningen. Så åter till dagens träning... Som vanligt var det lekfullt å bra stämning. Oldberg spelade och gjorde det bra som försvarare i skottövningar men fick även ta skott själv framåt. Danne var het i målet idag, roligt att se, det är sådant som gör skillnaden i täta matcher! I övrigt kan vi notera att försvararna i motståndarlaget inte bör hoppa för tidigt om Hammar går upp för skott. Aren gjorde det idag, bara för att se Sebastian vara förbi honom innan han ens hade landat. Fast mer än så vågar jag nog inte avslöja, man vill ju inte ge för mycket fördelar till andra lag.

Robin Andersson avslutade träningen med att försöka rulla sjukgymnast Jonas på brottningsvis. Han lyckades med lyftet men fick inte riktigt runt honom. En frenetiskt kämpande Jonas hade ju dock inte ett par timmars träning i kroppen, det kan ju ha spelat in.

Vi påbörjar laddandet mot onsdag, det börjar närma sig nu. Glöm inte boka tid i tvättstugan (om ni inte har lyxen att ha egen maskin) så att ni hinner tvätta de röda kläderna till premiären.

För övrigt lider vi med Sofia som går runt med gipsad hand nu, lagom till det drar ihop sig till seriestart även för damerna. Kämpa på!

RSS 2.0