Bloggare sökes!

Är det någon som vill blogga här och skriva om Guif och handboll?

Kommentera då eller skicka ett mail till någon i Röda Havets styrelse!


Tack för mig
/Magnus

Nyförvärv

Heimir tar skott

Heimir gör mål på Hallberg. En dålig bild på en stor kille!


Jag funderade lite på rubriken till detta inlägg, ska man köra med "Hej Heimir" eller "HeiMUR" om styrkan i försvaret men sen tänkte jag att jag lägger ner det, vem orkar hålla på med sånt lixom.

Men, till saken, idag kom dagen då jag för första gången fick se Heimir springa runt och handbolla i Guifkläder. Ja, jag har ju faktiskt sett honom spela match förut men inte i Guifdressen. Den gången var jag även speaker när de var här och spelade träningsmatch, som Andrés sa idag på träningen "det var fantastiskt uttal på de Isländska namnen, så bra har vi aldrig haft det.  Och det bästa av allt var att du inte skickade någon faktura, jobba gratis det gillar vi!" Som vanligt, en hög dos humor på träningarna...

Men, till saken var det ju, till saken då, hur såg grabben ut på träning? Ja, inte riktigt som jag trodde om vi bara pratar utseende. Jag hade tänkte mig att en spelare av den storleken skulle se antigen lång och bara lång ut (typ som fotbollsspelaren Peter Crouch) eller lång och "pluffsig" (lite som Andreas Nilsson) men så var det inte. Heimir såg ut ungefär som Helge eller Tholin, bara STÖRRE. En rörlig spelare som bara är lite större och starkare än en normal människa, typ :)

Det känns mycket bra måste jag säga, lägg därtill att vi som satt bredvid och de spelare som satt på bänken drog ett leende och Larsson sa det bra "det är bra tryck i skottet alltså". Själv oroade jag mig över att stolpen skulle gå sönder när han träffade, ni vet ju hur gammal Sporthallen är... Kanske kan det påskynda arenabygget?

Nåja, det är lite väl mycket att begära, kul att det är igång på allvar med träningar i alla fall även om tempot var rätt lågt idag. Framöver i veckan blir det lite fystester och hårdare pass, det lovade Janne Ekman. Samme Ekman hade tidigare fått teckna med händer och fingrar att Heimir skulle göra armhävningar och hur många det var. Det finns lite att lära i språket såklart men förstår han bara handboll så kommer det bli lätt. Det är jag säker på att han gör. Även om jag bara såg lite grann idag så räknar jag även med att ledningen vet vad de gör när de värvar honom.

Så välkommen Heimir, sen får vi se om det blir "Hey Hey Heimi" eller vad det kan bli för något på läktaren när han spelar, jag överlåter det till andra, så slipper jag fundera på det på samma sätt som jag slipper fundera ut klyftiga rubriker :)


Avslutningsvis måste jag bara nämna att Larsson frågade om några från Röda Havet ska åka ner till Tyskland när Guif spelar träningsturnering i augusti. Snacka om att vi har kommit långt i att stödja spelarna när de undrar hur många som åker utomlands under sommaren för att se träningsmatcher. Ett mycket bra betyg till Röda Havet!

RSS 2.0