Denna match kommer perfekt, för Hammarby...

Ikväll är det match mot Hammarby kl 19 i sporthallen. Jag vill hävda att matchen kommer perfekt för ett av lagen, tyvärr är det Hammarby. Även om de har åkt på två raka förluster mot Skövde och Sävehof, båda hemma i Eriksdalshallen, så känns det som de är på gång. Albin Tingsvall är tillbaka och att han betyder mycket är det nog ingen som säger emot. Att de åker till Sporthallen där bara Sävehof har lyckats besegra Eskilstunas stolthet i Elitserien senaste året gör ju verkligen att de kan spela utan press. Att det även är ett derby gör ju att det blir extra  mycket kamp. (Även fast det är 10 mil mellan Eriksdalshallen och Sporthallen är det ju den närmaste motståndare båda lagen har)

Guif då? Ja, även här fortsätter det att verka som att matchen kommer perfekt för Hammarby. Guif förlorade senaste matchen i Elitserien (Sävehof borta), man tog sen en enkel vinst i cupspelet och kanske slappnar man då av lite ikväll, vi möter trots allt laget som ligger trea från slutet. Vad mera är så kommer Guif direkt efter matchen ikväll åka till Arlanda för övernattning och tidigit imorgon flyga till cupmatchens retur i Bosnien. Har man fullt fokus på kvällens match eller funderar man på om man har packat ner sina kalsonger och sitt pass? Ovanpå det så saknas ju Åkerman efter sin skada. Det låter i alla fall som att denna match kommer mer rätt i tiden för Hammarby än för Guif. Kanske får vi även (för första gången i år?) lite konkurrens på läktaren hemma i Sporthallen

Men vad betyder det? Kommer Hammarby vinna ikväll? Även om jag hissar varningsflagg för risken med att tappa fokus och kanske slappna av så tror jag inte det. Om Guif har fokus på vad de ska göra (läs: spika igen bakåt) och istället låter självförtroendet från överkörningen i cupspelet bära fram dem i anfallet så borde man vinna enkelt. Svenska spel håller med och sätter oddsen till 1,13 på hemmalaget och 6,40 på Hammarby.

Vi får hoppas på mycket folk i hallen, närmare 1 200 sist får vara godkänt i en cupmatch i Eskilstuna men i ett elitseriederby så tycker jag nog det ska krypa över 2 000-strecket! Ni får även se två nyuttagna landslagsspelare, en i varje lag, Robin Andersson och Fredric Pettersson.

Haukur mot Hammarby

Hur mågna gånger tar sig Haukur förbi Anders Wiik och de andra grönvita i sin hundrade match i elitserien?



Det är tungt att vara handbollsspelare x 2

Det är inte lätt att vara elitidrottare. Hårt spel på matcherna och hårda tag på träningen. Så här såg det ut på träningen i fredags:

Bärande på träning

 

Inga slöa övningar där inte. Krille frågade när de gått på händera fram och tillbaka hur det kändes. Nån svarade "helt slut" varpå Krille säger "bra, då kör vi en gång till". Sen utmanade han dem att köra en tredje gång. Som sagt, det är tungt att vara handbollsspelare!

Men det är inte bara på träningen och på matcherna det är tungt, det kan även vara jobbigt bredvid. Som just nu för Rickard Åkerman. I fredags blev det bekräftat att hans korsband är av. Det innebär operation om cirka 6 veckor och sen en lång rehabilitering. Riktigt tråkigt både för honom som person och för laget. Många sa innan att han inte var mogen för att spela i elitserien direkt men han har visat att han håller riktigt bra klass. Vi får hoppas att han orkar kämpa sig tillbaka, vi har ju fått se att han passar bra in i laget och gör ett bra jobb.

Nu får andra kliva fram, det har vi sett under säsongen att de som inte spelat så mycket gör det bra när de kommer in, det är bara hoppas att det fortsätter. Kanske får vi även se Zacke eller Robin Andersson gästspela på H9, det har ju hänt förut.  I ett lite längre perspektiv (läs: när Pava är tillbaka) så kommer vi även ha en sämre konkurrenssituation på den positionen. Hade varit härligt att se Pava, Åke och Alex slåss om en plats, tror att de hade mått bra av det alla tre. (För övrigt kom jag faktiskt på mig själv med att tänka att vi kunde skrivit ett korttidskontrakt med Albin Tingsvall men Hammarby lär inte släppa honom just nu)

Idag, söndag, är det cupmatch, hoppas det kommer mycket folk så det blir bra drag i hallen även när det inte är elitseriematch!

Åkerman kollar på

Åkerman får hänga på kryckorna ett tag och kolla på när de andra tränar. Det är tugnt att vara handbollsspelare.



Seriefinal!

Idag är det seriefinal i Partillebohallen. Guif möter Sävehof och som vanligt kan vi inte följa matchen på TV eller webben, men det är man ju rätt van vid just nu... Hur går det då ikväll? Ja, helt klart är det den svåraste matchen i Guifs rekordsvit på 11 matcher utan förlust. Men, å andra sidan, den match man ännu inte har spelat, nästa match, är ju alltid den svåraste i en svit!

Om vi kikar på oddsen så bjuder Svenska Spel på: 1. 1,27 - X. 4,50 - 2. 4,20. De ger inte Guif någon vidare chans alltså. Gör de rätt i det? Vi får väl se... Det som oroar är att 2/6 av "startuppställningen" offensivt saknas i Guif. (Jag vet att Krille och Janne har roterat rätt friskt där på sista tiden, men det känns så i alla fall.) Åkerman är ju skadad och Zacke avstängd. Klarar man att en tredjedel av den offensiva ordinarie uppställningen saknas i en match borta mot serieledarna?

Jag vet inte, men jag hoppas det! Snacka om att Eskilstuna stolthet kan spela avslappnat. Ingen förväntar sig ett underverk. Det är vad som talar för Guif! En annan sak är att de som inte är ordinarie har gjort det bra när de kommit in och visat att de kan och vill vara med och ta fighten om speltiden. Kanske kan det räcka, ikväll vet vi. Försvaret blir ju som vanligt nyckeln och där har vi ju Blank och kapten Jansson i storform. Räcker det? Vi får väl se. Jag skulle säga att Guifs defensiv är bättre än Sävehofs defensiv, samtidigt måste jag erkänna att Sävehof just nu har en bättre offensiv än Guif. Frågan är vilket lag som kan "slå det andra lagets styrka". Om Foppa i målet är i hysterisk form, som han rätt ofta är, så får Guif det svårt. Å andra sidan har vi ju sett både Danne och Larsson i Guifmålet göra fantastiska insatser i år. Sen har vi ju Robin Andersson som gör sin hundrade match i elitserien. Att han kan vinna matcher vet vi ju redan.

Det är upplagt för en bra och spännande match, synd att de som sänder matcher inte kunnat räknat ut det innan. I övrigt blir det spännade att se om det kommer någon publik ikväll, det har ju varit rätt bedrövligt med det innan. I alla fall i relation till hur bra partillelaget har gått i serien!

Åke

Hur mycket påverkar Åkes skada ikväll?

Bra förvar tar Guif till serieledning!

Seger igen, denna gång 29-20 borta mot H43! Bara 20 insläppta denna gång och båda målvakterna över 50%. Ni som har varit på matcherna i sporthallen vet vad Krille brukar säga när han blir tillfrågad vad som blir viktigt inför dagens match "som vanligt, försvar och målvaktsspelet". Visst har han rätt, där har vi anledningen till att Guif nu är i serieledning (om än med en match mer spelad).

Guif har nu ett snitt på 25,3 insläppta mål per match, bäst i serien!

Daniel Johansson leder MEP för målvakter, bäst i serien!

Guif ligger nu etta i tabellen, bäst i serien!

När man sen läser i dagens Aftonbladet att av 214 tillfrågade elitseriespelare så är Guif det lag man minst av allt unnar ett SM-guld. Man kan alltid spekulera i varför, om det är för att Guif har "kaxiga" spelare eller om det är för att de går ut och säger att de vill vinna. Man kan också dra slutsatsen att de andra lagen känner respekt för Guif. Det bör de ju göra om vi kollar på tabellen...

Nu njuter vi av serieledning i minst två dagar. Det känns bra att sitta i förarsätet!

Danne Johansson, tillsammans med försvaret en stor anledning till att vi är i serieledning.




Nyp mig i armen jag tror jag drömmer!

05:53, vaknade tydligen tidigt idag. Försöker somna om men det går inte. Så man ligger i sängen och tänker, en morgon som denna blir det på handboll. Man funderar på om gårdagens match bara var en dröm men kommer fram till att det faktiskt var sant. Sen kan jag inte sluta tänka på några siffror. 19-6, 1 9  -  6,

Nitton sex

Det är helt sjukt, 19-6 efter första halvlek (37-21 till slut). Det är nog det värsta jag har sett i den kategorien. Fantastiskt bra bakåt. Larsson gör det bra i målet och tar de bollar han ska men det var många anfall där bollen inte ens kom fram till honom. Anfallsspelet fungerade bra det oxå, 19 mål på en halvlek är mer än godkänt. Hörde någon som skickade sms till en kompis i pausen med resultatet. Fick tillbaka svar, "du menar väl 19-16?", nej det menade han inte!

När jag skrev att det skulle bli fredagsmys trodde jag faktiskt inte att det skulle bli såhär mysigt, det var faktiskt över förväntan. Det blev ren fredagsmagi! Synd att inte fler kom, men en kväll som denna måste jag faktiskt säga att jag tror några ångrade sig att de inte kom. I andra halvlek blev det sen lite mer jämnt (folk säger att Guif slår av på takten men man vinner ändå andra halvlek med 3 mål) och det är ju förståeligt. Dock var det fantastiskt drag även på publiken i andra halvlek. Mycket tack vare Richard Larsson i målet. När han räddade ett friläge och Guif sen vände och gjorde mål blev det så mycket drag i hallen så att konfetti från förra säsongens slutspel dalade ner från ovansidan av lamporna. Helt sjukt!!

När vi ändå nämner Larsson så måste vi även berömma de andra som inte är helt ordinarie som kommer in och gör det riktigt bra. Det är härligt att alla får spela och gör det bra, alla utespelare gjorde mål exempelvis.

Avslutningsvis citerar jag (och håller med om) vad kapten Jansson tydligen hade sagt i paus:
"Det här är något man kommer att minnas"

Fredagsmys i sporthallen

Imorgon blir det fredagsmys i sporthallen med Guif. Ovanlig dag och tid för match, hoppas att många hittar dit ändå! Vid (och med) detta laget har vi ju vants vid att bli bjudna på bra underhållning så varför skulle det inte bli likadant imorgon!? Se till att du kommer, å ta med moster och grannarna så det blir härlig stämning!

På tal om stämning så tittade jag in på dagens träning. Bra stämning, som vanligt... Fotboll som uppvärmning, som vanligt... Blank var inte med på fotbollen och frågade Krille hur länge de skulle köra, "kvart över fem kör vi till" blev svaret. Efter några minuter hade de unga tagit ledningen med 2-0 varpå jag informerade Blank om att det kommer bli en lång match, som bekant brukar det ju vara så att man kör till Krille vinner... Strax före klockan blev kvart över så hade de äldre kvitterat till 2-2 och då blev det den klassiska "sista målet vinner". Det äldre laget radade upp chanser men bollen ville verkligen inte in (det var fler än Larsson som borde gjort mål, även om han fick lite skäll att han missade). För övrigt förstår jag nu bättre lappen som sitter i omklädningsrummet med bötesbelopp... ;) Efter lite drygt 10 minuter till så avgjorde de gamla. Självklart var det Krille själv som (faktiskt mycket snyggt) avgjorde och sen sprang runt i stor glädje, varpå han berättade för alla om hur snyggt målet var. Efter det blev det vanlig träning...

Killarna lyssnar på instruktioner, vissa borde nog ha lyssnat lite bättre... :)




Första momentet gick ut på att man på olika sätt skulle ta upp bollen och springa till mitten, sist dit förlorade. Man skulle springa när Krille sa "hej". Detta var tydligen inte så lätt att förstå för många gånger sprang många spelare när han sa något annat. Killarna har lite svårt med instruktioner ibland! För övrigt var Jansson nogrann att påpeka att det minsann var några som hade fuskat, så egentligen kom han ju inte sist i den övningen. Som sagt, härlig stämning som vanligt!

Imorgon smäller det på en fredag, känns lite lustigt men det ska nog gå bra det också. Ses i hallen, tillsammans skapar vi fredagsmys!

"Snacket om SM-guld börjar banne mig se alltmer trovärdigt ut för Guif."

Orden kommer från Rolf Andersson, sportchef på tidningen folket. Han är en man som kanske inte jublade när Guif sa att de siktade på att gå hela vägen i år. Precis som många andra kanske man ska säga. Nu verkar det dock som att han och många andra verkar känna att det faktiskt inte är omöjligt.

Jag har en lite konstig känsla när jag tänker på hur det har gått såhär långt. Det känns som att det har gått... sådär. Det är lite konstigt för när jag kollar på tabellen ser jag ju att det har gått fantastiskt bra. Ändå tycker man att det har hackat lite här och var. Det är egentligen helt sjukt att man, förmodligen omedvetet, kan ha sådana emorma förväntningar på ett lag. Kanske har det att göra med en uttalad målsättning att vinna, kanske har det att göra med att man själv önskar att det ska gå bra. I vilket fall som helst får vi vara fantastiskt nöjda med hur det har gått till nu. Faktum är att även om det hade blivit förlust mot Malmö hade jag skrivit att jag varit nöjd såhär långt. Dock vet jag inte om Roffe hade varit det!

I övrigt är det roligt att Robin fick vara med landslaget två matcher, även om det bara blev lite speltid i ena matchen så blir han ju uttagen av en anledning. Ska bli trevligt att se honom göra sina stegisättningar mot bättre motstånd än i elitserien!

Det är också glädjande att fler än vanligt fick speltid mot Malmö. Vi som följer laget vet ju att det finns massor med potential bakom de som alltid spelar. Att låta fler spela kommer behövas med det tuffa schemat som är nu. Dock tycker ju grabbarna om att spela mycket, å vi andra tycker ju om att ha många matcher att gå på. Nästa chans är redan på fredag kl 18 hemma mot Ystad! Två raka segrar mot skånelag, ja tack!

Så får vi se vad Roffe skriver efter den matchen :)

RSS 2.0