Seriefinal!

Idag är det seriefinal i Partillebohallen. Guif möter Sävehof och som vanligt kan vi inte följa matchen på TV eller webben, men det är man ju rätt van vid just nu... Hur går det då ikväll? Ja, helt klart är det den svåraste matchen i Guifs rekordsvit på 11 matcher utan förlust. Men, å andra sidan, den match man ännu inte har spelat, nästa match, är ju alltid den svåraste i en svit!

Om vi kikar på oddsen så bjuder Svenska Spel på: 1. 1,27 - X. 4,50 - 2. 4,20. De ger inte Guif någon vidare chans alltså. Gör de rätt i det? Vi får väl se... Det som oroar är att 2/6 av "startuppställningen" offensivt saknas i Guif. (Jag vet att Krille och Janne har roterat rätt friskt där på sista tiden, men det känns så i alla fall.) Åkerman är ju skadad och Zacke avstängd. Klarar man att en tredjedel av den offensiva ordinarie uppställningen saknas i en match borta mot serieledarna?

Jag vet inte, men jag hoppas det! Snacka om att Eskilstuna stolthet kan spela avslappnat. Ingen förväntar sig ett underverk. Det är vad som talar för Guif! En annan sak är att de som inte är ordinarie har gjort det bra när de kommit in och visat att de kan och vill vara med och ta fighten om speltiden. Kanske kan det räcka, ikväll vet vi. Försvaret blir ju som vanligt nyckeln och där har vi ju Blank och kapten Jansson i storform. Räcker det? Vi får väl se. Jag skulle säga att Guifs defensiv är bättre än Sävehofs defensiv, samtidigt måste jag erkänna att Sävehof just nu har en bättre offensiv än Guif. Frågan är vilket lag som kan "slå det andra lagets styrka". Om Foppa i målet är i hysterisk form, som han rätt ofta är, så får Guif det svårt. Å andra sidan har vi ju sett både Danne och Larsson i Guifmålet göra fantastiska insatser i år. Sen har vi ju Robin Andersson som gör sin hundrade match i elitserien. Att han kan vinna matcher vet vi ju redan.

Det är upplagt för en bra och spännande match, synd att de som sänder matcher inte kunnat räknat ut det innan. I övrigt blir det spännade att se om det kommer någon publik ikväll, det har ju varit rätt bedrövligt med det innan. I alla fall i relation till hur bra partillelaget har gått i serien!

Åke

Hur mycket påverkar Åkes skada ikväll?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0