Handboll är en fantatisk sport + Arenasnack.

0
0
Så har kolumnen för oavgjorda matcher sett ut för Guif senaste två säsongerna. Nu har det blivit två oavgjorda matcher på rad, kanske ett sätt för statistiken att kompensera? För övrigt skriver jag ju om hur fantastisk sporten handboll är när vi vänder matcher, då är det ju inte mer än rätt att jag gör det även när vi förlorar på slutet. För så känns det, om man är laget som leder och det andra laget gör sista målet och kvitterar så känns det mer som en förlust än att man faktiskt tagit en poäng.

Men, man har ju faktiskt tagit en poäng! Tycker Krille säger det bra på guif.nu: "vi skall komma ihåg att vi har mött två mycket svåra motståndare på bortaplan den sista veckan och det att se de jubla som om de har gått till SM final över en poäng mot oss visar att vi är på rätt väg". Ja, det får man faktiskt vara glad för. Man kan även vara glad för att vi har börjat säsongen bra, det är ju inte något vi är så bortskämda med! Försvaret och målvaktsspelet har fungerat bra i nästan varje match. Lyckas man bara finslipa lite på anfallet kan det bära riktigt långt denna säsong. För övrigt är det ju inte nu man ska vara som bäst, det är ju när det drar ihop sig i slutspelet!

Igår blev det ett besök i Sporthallen när grabbarna tränade. Det var en lugn träning dagen efter matchen mot Ahk. Janne ledde den och berättade för spelarnar att de skulle öva på avslut från "sin" position och sa "så vill jag ha redovisning av procent sen". Tholin fick lite problem, "men jag kan ju inte räkna procent" och kom fram till att det vore nog bäst om han satte alla, det klarade han ju av att räkna! Ni hör att det vara samma härlig stämning som vanligt. Hann även med ett snack med Krille om matchen, domaren och media. Åkte även på ett halvt strypgrepp när jag undrade vad som var fult med Alingsås försvarsspel...

Efter det gick vi till Lokomotivet i Munktell för ett möte om nya arenan. Det var en informationsträff där vi fick komma med synpunkter och informera oss.
En grupp har fått i uppdrag att utreda arenafrågan och ska presentera sitt arbete för kommunen i mitten på december. Bland de närmare 100 personerna på plats fanns representanter för idrott, kultur, politik och näringsliv. Det kändes som att det är många som vill att det ska hända något här i stan och det kommer det göra. Det är positivt att så många vill engagera sig i denna fråga, det borgar för att det kan bli en bra arena för hela Eskilstuna, inklusive Guif såklart!

En torsk och en vinst med framtidsmersmak!

Igår spelade damerna match hemma mot Tumba. Det blev förlust i en från båda lagen ganska slarvig match med domare som inte gjorde sin bästa match, åt något håll ska sägas. "Hur f*n kan de få döma allsvenskan" som en spelare sa efteråt... Tumba är dock en svår motståndare och det fanns ändå saker som gladde i hemmalaget. Bäst var helt klart Emma Göransson, Tumba hade stora problem att hantera henne. Bortsett från andra delen av första halvlek så gör tjejerna en helt ok match.

Efter den matchen var det dags för Guifs P95 lag att spela mot Köping. Det blev en enkel vinst, 37-10 mot ett Köping som hade svårt att få ihop ett lag. Det var väl ingen överraskning men vad som gladde var att även dessa killar spelade som man vill att Guif ska göra. Fart och fläkt och full satsning så fort det fanns minsta chans att trycka. Speciellt de som spelade på V6 gjorde ett grymt jobb med full fart i löpningarna på kontringarna. Tholin får se upp om några år! Känns skönt med en förening där man kan ta hand om talanger och förädla dem till elitseriespelare när de blir äldre

Näst bäst i Sverige men siktandes uppåt!

Eskilstuna stolthet Guif är just nu på andra plats i tabellen, jag är rätt säker på att vi är det även efter ikväll. IFK Skövde HK kommer på besök till sporthallen. Om man tittar på oddsen så är Guif kvällens största favorit och matcherna mot Skövde har gått smidigt senaste tiden. Skövde har dock börjat serien helt godkänt. En oavgjord match mot Lindesberg i första omgången har följts av två hemmavinster, (Hammarby och Alingsås) och två bortaförluster (Sävehof och H 43). Jag tror att Skövde kommer gå till slutspel till största delen på grund av sitt starka hemmaspel. Det borde alltså inte bli några problem för grabbarna från Eskilstuna att vinna matchen ikväll.

Skövde har i år ett ungt lag, fast man fått hem den rutinerade Niklas Forsmoo. Linus Lake och Andreas Nilsson (nyss uttagen i landslagets bruttotrupp till EM) är spelare som Guif får se upp med. Det är alltså viktigt att de som spelar inte är lika säker som jag på vinst, för då kommer det bli jobbigt.

I och för sig så räckte det med att spela bra första 10 borta mot Hammarby och sista 20 mot Lindesberg men jag tror det krävs lite mer än så mot Skövde. För övrigt var det en fantastisk avslutning mot Linde borta sist, ingen rödklädd på läktaren kunde klaga på det. Bra stämning! (Jag hävdar fortfarande att det är roligare på bortamatcher än hemma i sporthallen, men det kan jag utveckla lite mer en annan gång).

Sen får man väl hoppas på att det kommer ordentligt med folk, vore roligt om vi kunde krypa över 2000-strecket idag hemma i hallen. Om inte annat för att visa att en ny arena verkligen behövs. Passa även på att köpa din biljett till matchen i Challenge Cup i slutet på november, självklart ska vi fylla arenan redan då!

Väl mött, rödklädda och fina i sporthallen ikväll. Vi har Sveriges bästa handbollspublik!

Vilken fantastisk sport!

Jahopp, då är man hemma igen efter matchen i Lindesberg. Vilken konstig match det var, dock med ett härligt slut! Det började med att Lindesberg satte det mesta och Guif inte satte speciellt mycket. Kändes som att hela laget underpresterade hela första halvleken och Lif ledde rättvist med 14-9 i halvtid. På läktaren var det helt ok med folk, både hemmafans och vi tillresta från Eskilstuna. I pausen var vi lite deppiga och undrade hur detta skulle sluta. Jag får nog be om ursäkt att jag misströstade där, att man aldrig lär sig att i handboll kan vad som helst hända!

I andra tog det ungefär 10 minuter innan Guif kom igång på allvar och då var det inte mycket att snacka om längre även om Linde hängde med ett tag. På läktaren fick vi till mer och mer klapp och sång och det märktes att killarna på plan gillade det. Det måste vara härligt när spelarna har oss i ryggen, klappandes och sjungandes. När de sen gör mål och ska springa hem så får de vända sig om och bara skrika mot oss och sträcka ut armarna, samtidigt som vi gör likadant. Det blir rätt bra stämning då kan jag berätta för de som inte var där :)

För övrigt var det roligt att se att Lindesberg försöker få till en supporterklubb. "De har en snygg flagga, fina färger" sa frugan om det. Jag är beredd att hålla med. Dock tycker jag man kan skippa trumman och inte försöka köra "hela hallen" när sitt eget lag anfaller och vi redan klappar för Guif. De såg även inte lika glada ut som vi gjorde efter matchen. Fast där har jag full förståelse. Hoppas inte Lindesberg åker ur, det blir alltid roliga matcher mot dem.

Roligt att så många åkte med och stöttade grabbarna. Nu är det lite längre att åka till de kommande bortamatcherna och vi får väl se hur det blir med resandet dit. Vi ligger ju lite illa till geografiskt i förhållande till de andra lagen för att kunna åka på alla matcher...

Ni som var med idag lär inte ha ångrat det! Vilket härligt lag vi har att heja på och vilken fantastisk sport handboll är!

RSS 2.0