Handboll är en fantatisk sport + Arenasnack.

0
0
Så har kolumnen för oavgjorda matcher sett ut för Guif senaste två säsongerna. Nu har det blivit två oavgjorda matcher på rad, kanske ett sätt för statistiken att kompensera? För övrigt skriver jag ju om hur fantastisk sporten handboll är när vi vänder matcher, då är det ju inte mer än rätt att jag gör det även när vi förlorar på slutet. För så känns det, om man är laget som leder och det andra laget gör sista målet och kvitterar så känns det mer som en förlust än att man faktiskt tagit en poäng.

Men, man har ju faktiskt tagit en poäng! Tycker Krille säger det bra på guif.nu: "vi skall komma ihåg att vi har mött två mycket svåra motståndare på bortaplan den sista veckan och det att se de jubla som om de har gått till SM final över en poäng mot oss visar att vi är på rätt väg". Ja, det får man faktiskt vara glad för. Man kan även vara glad för att vi har börjat säsongen bra, det är ju inte något vi är så bortskämda med! Försvaret och målvaktsspelet har fungerat bra i nästan varje match. Lyckas man bara finslipa lite på anfallet kan det bära riktigt långt denna säsong. För övrigt är det ju inte nu man ska vara som bäst, det är ju när det drar ihop sig i slutspelet!

Igår blev det ett besök i Sporthallen när grabbarna tränade. Det var en lugn träning dagen efter matchen mot Ahk. Janne ledde den och berättade för spelarnar att de skulle öva på avslut från "sin" position och sa "så vill jag ha redovisning av procent sen". Tholin fick lite problem, "men jag kan ju inte räkna procent" och kom fram till att det vore nog bäst om han satte alla, det klarade han ju av att räkna! Ni hör att det vara samma härlig stämning som vanligt. Hann även med ett snack med Krille om matchen, domaren och media. Åkte även på ett halvt strypgrepp när jag undrade vad som var fult med Alingsås försvarsspel...

Efter det gick vi till Lokomotivet i Munktell för ett möte om nya arenan. Det var en informationsträff där vi fick komma med synpunkter och informera oss.
En grupp har fått i uppdrag att utreda arenafrågan och ska presentera sitt arbete för kommunen i mitten på december. Bland de närmare 100 personerna på plats fanns representanter för idrott, kultur, politik och näringsliv. Det kändes som att det är många som vill att det ska hända något här i stan och det kommer det göra. Det är positivt att så många vill engagera sig i denna fråga, det borgar för att det kan bli en bra arena för hela Eskilstuna, inklusive Guif såklart!

Kommentarer
Postat av: Läktarplats

Kan inte Krille förklara hur man ska kunna stoppa spelare som Robin och Haukur utan att hamna kring halsen? Många försvarare är redan två decimeter längre än dessa båda herrar. När R o H sedan dessutom stegar med låg tyngdpunkt så är det nästan omöjligt att fånga upp dem på annat sätt än att armen hamnar över halsen. Detta betyder alltså att man antingen måste spela korta försvare eller knäa rejält, vilket försvårar rörligheten. Men Krille kanske kan skriva en egen regelbook som bara är anpassad efter Guifs spelare. I den boken får man säkert kalla domaren för f***a oxå.

2010-10-22 @ 13:48:28
Postat av: Magnus

Jag har lite svårt att se att det skulle vara Robin och Haukurs fel att försvararna inte hinner in med kroppen framför utan måste använda armar mot halsen. Det är lite som i hockey, man är ansvarig för sin klubba. Hamnar din armar på någons hals är det den som äger armarna som ansvarar för det. För övrigt när du skriver "knäa rejält" och jag antar du menar böja sig, blir det ju lite roligt eftersom det är på modet att försvara just med att fälla ut knäna...

Självklart får man inte kalla domaren saker, det ska man och kommer man bli avstängd för.

2010-10-22 @ 14:33:39
Postat av: Gammal man

Jag tror att vilket lag som helst, som ligger under med 2 mål med 1.30 kvar och motståndarna har bollen i anfall skulle vara väldigt glada för 1 poäng. Så även GUIF!

2010-10-22 @ 22:00:22
Postat av: Vis gammal man

Jag tror att de flesta lag skulle bli glada över 1 poäng om man ligger under med 2 mål och motståndarna har bollen i anfall när det är 1.30 min kvar. Så även GUIF!

2010-10-22 @ 22:10:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0