Var står Sävehof i år?

Är det nån som vet var man har Sävehof? De senaste åren har man ju vant sig vid att de alltid är uppe i topp, ska man fortsätta så eller kommer laget som omsätter i särklass mest pengar även dominera på planen?

Kort sagt, just nu vet man inte var man har Sävehof. Först två raka vinster mot Hammarby och Tumba, lag som man självklart ska slå men sen förlust mot RIK. Okej, man kan alltid snacka om att "vad som helst kan hända i ett derby" men RIK har inte direkt övertygat i år, två förluster innan matchen mot Säve och efter det en programenlig vinst mot Hammarby. Sävehof repade sig efter förlusten och vann mot Skövde. Ett topptippat Skövde som inte alls har lyckats och fortfarande bara förlorat i årets elitserie, till deras försvar ska dock sägas att de haft ett svårt program hittills (heja geografiska pooler där de flesta tippade topplag hamnar i samma grupp...). Vad jag vill komma till är att Sävehof inte riktigt fått någon värdemätare, man vet helt enkelt inte var de står.

Vet de det själva? I en klubb som är van att vinna så tror man självklart på sig själva, annars vinner man ju inte många matcher. Frågan är dock om förlusterna av Johan Jakobsson och Jonathan Stenbäcken kommer märkas framöver. På torsdag spelar de första matchen i Champions League, en bortamatch i Kroatien (mer om det här). Kanske får de då bekänna färg, men mot ett motstånd man inte vet var man har blir det ju svårt att dra några slutsatser. Så frågan är, när får Sävehof en riktigt värdemätare, så att man vet var fjolårets mästare står i år?

Svaret är: på måndag. Då tar man nämligen emot Guif. Ett Guif som hittills har tagit enkla (om inte enkla så i alla fall säkra) segrar. Då får man vet var Sävehof står. För att inte tala om var Guif står! Visst är det härligt att elitserien startat igen! Vem sa något om serielunk?

Victor Fridén ser fundersam ut. Hur bra är egentligen Sävehof i år? Foto: Gunnar Johansson.



Serieledning!

Serieledning!

Det räcker så, den som har flest poäng måste ju vara seriens bästa lag, visst är det så?

I övrigt så kan vi konstatera att www.heh.nu och www.livehandboll.se ligger nere i skrivande stund. Undrar om nån drog ur strömen i Alingsås efter matchen? :)

www.rodahavet.com är i alla fall uppdaterat med info om matchen och video med Janne Ekman, enjoy!

Serieledning, aaaah, det är en bra helg!

Helge hemma mot AHK

Offervilliga spelare, Helge tar smällen samtidigt som han släpper bollen vidare. Foto: Gunnar Johansson.

Utflyttade Guifare värda en utflykt?

Jag gillar handboll, alla handboll. Eftersom jag själv inte har spelat så har jag även mycket kvar att lära. Därför tycker jag om att se mycket handboll, oavsett vilket lag som spelar. Man kan alltså snubbla in i Sporthallen i Eskilstuna och se mig där vid märkliga tider tittandes på märkliga (läs: oväntade) matcher. Kort sagt, jag går gärna och kollar på handboll. (Här är en bra länk om man är sugen på att se handboll i Eskilstuna)

På grund av den geografiska obalansen i Handbollssverige så finns det inte så mycket handboll att åka och se i städerna runt om, eller jo, det finns såklart, men inte på så hög nivå. Däremot skulle det vara skoj att åka till huvudstaden och se Djurgården spela nån gång. De spelar i allsvenskan och det vore roligt att se skillnad på nivån mot Elitserien. Guif vann en träningsmatch mot dem med 46-21 tidigare i år. Det är alltså skillnad på lag, men det ska det ju vara. Från den matchen kan vi konstatera något intressant, Djurgården har ett ungt lag och rutinen i laget står Guif för. Det råkar nämligen vara så att hela 3 före detta guifspelare återfinns hos Stockholmarna. Det är Tomas Tverin, Niklas Johansson och Henri Auer som nu spelar i den blårandiga tröjan. Borde inte bara det vara värt ett besök? Jo, det tycker jag nog. Första oktober kanske, en lördag kl 13 mot Eslöv i Eriksdalshallen, kan det vara något? Å sen kanske man kan ta nån öl i storstaden efter, det låter väl trevligt?

Nån som vill följa med?

Auer

Auer i Eskilstuna Sporthall i "fel" dress. Foto: Gunnar Johansson

RSS 2.0