Denna dag finns inte

Jag funderade på detta inlägget igår. Funderade om jag skulle göra något vitsigt med skottdagen, kanske något med Aren eller Skillhammar men kom fram till något annat. Det är ju så här att denna dagen finns inte. 29 februari lixom, alla vet ju att februari bara har 28 dagar!

Samma sak är det med dagens match. Det finns inte att laget som ligger sist i Elitserien ska slå det lag som ligger först. Det skiljer 30 poäng och 205 plusmål. Det betyder att i snitt har Guif för varje omgång ökat skillnaden mellan lagen med 1,15 poäng och 7,9 mål. Jag tycker det är riktigt stora siffror. Sen ska det ju vara stor skillnad också mellan ett topptippat lag och nykomlingen som många tippat nere i botten. Tabellen ljuder inte men går inte heller att lita på, matcherna ska spelas och målen ska göras.

Men det finns inte något annat än att Guif bör vinna idag, utan några större problem. (Jag säger inte att de vinner enkelt, för då får jag skäll eftersom det ligger tusentals timmar träning bakom.) Om vi jämför i motivation så är den nog lika hög i båda lagen, Guif vet att de har chansen på en historisk serieseger samtidigt som Tumba behöver alla poäng de kan få om de ska ha någon möjlighet att hänga kvar. Däremot så vet det ena laget att de är riktigt bra och kan slå alla lag, och det är inte laget som har hemmaplan jag talar om. På tal om hemmaplan, detta blir sista hemmamatchen i Eriksdalshallen för Tumba i årets serie. De får nämligen spela de två sista matcherna på sin riktiga hemmaplan Tumba idrottshus fast den hallen inte är godkänd för spel i Elitserien. Sista omgången måste spelas samtidigt och Hammarby har hemmamatch så då blir det tydligen okej att spela i idrottshuset. Innan det har de match mot RIK och den är flyttad, som jag förstår det för Redbergslids skull. De vill inte åka buss till Stockholm två gånger (buhuuu, stackare) så de ska spela mot Hammarby på lördagen och sen mot Tumba på söndagen. Då tyckte förbundet det var okej, undrar vad Hammarby tycker om det? Först får de trötta ut en motståndare och sen ska bottenkollegan få köra järnet mot samma motståndare dagen efter i sin hemmaborg. Det känns konstigt hela grejen med var Tumba får spela, i alla fall om du frågar mig!

Men så var det ju detta med dagen... Det finns inte att Guif förlorar idag, men likväl inträffar saker. Som att februari har 29 dagar... Ungefär vart fjärde år inträffar det märkliga, i kalendern är detta ett sådant år, men jag tror inte det är det i handbollsvärlden.

Guif käkade semla efter tisdagens träning, är det bra uppladdning? En semla skadar nog inte, det verkar vara fler lag som laddar med fika innan matchen... Kolla bara här och här :)

Äntligen RIK!

Krille och Janne i säsongens första match mot RIK

Tränarduon i säsongpremiären mot just RIK. Lyckas de få spelarna att vara lagom laddade ikväll?

 

Då var det äntligen dags igen, som det har väntats i Eskilstuna. Idag kommer Redbergslid till Eskilstuna Sporthall. Äntligen säger jag eftersom det blir en av de få matcher under året där vi har revansch att utkräva. Det blev ju nämligen förlust i tivolihallen för några månader sen. Det blev faktiskt inte bara förlust, vi fick ju till och med stryk, bokstavligt!

Det är även därför jag säger äntligen till dagens match, det kommer vara laddat idag. Även om inte huvudpersonen kommer med upp till Eskilstuna så känns det speciellt. Jag undrar även om de hade vågat ta med honom om han inte varit avstängd. Är man konspiratoriskt lagd så kan man ju fundera om inte Riksidrottsnämnden kollade på spelschemat och tog ett datum lite lagom nära efter denna match... Men ändå, även om Medina inte kommer hit så är det ju alltid laddade möten mellan lagen. Nu kommer ju tyvärr inte heller Hanisch spela och då är det ju bara Doffe man gillar i bortalaget.

Det är även därför jag säger äntligen till dagens match. Detta kan låta osportsligt men idag tror jag att mysfaktorn inte kommer vara lika hög som vanligt när bortalaget kommer in. Jag tror faktiskt att det kommer vara en hel del buande och visslande. Det är visserligen som frugan säger "varför ska man bua, om de inte kommer blir det ju igen match" men nu är de ju redan här, då tycker jag lika bra man kan visa vilket lag publiken håller på. Även om inte Medina kommer hit så kanske ordförande Rigmor "oavsiktlig eftersläng" Sandén följer med och bara det gör ju att man tycker lite mindre om RIK.

Nej, idag blir det revansch för Guif, det är kanske lite långt draget att säga äntligen till det eftersom det inte gått så lång tid och faktum är att RIK inte vunnit i Sporthallen på över 7 år. Jag menar, hur många konkurshot sen var det? På tal om revansch så har vi ju även två raka förluster på hemmaplan, Alingsås och RNL. Det känns som att publiken vill se en seger idag.

Jag tror inte att spelarna kommer ha några som helst problem att vara laddade. Nu är det ju även slutspelat i EHF-cupen och (äntligen?) fullt fokus på Elitserien. Det är även (för ovanlighetens skull) en hel vecka till nästa match så det är ju ingen mening att hålla igen. Här ser jag dock ända risken till att vi ska förlora dagens match. Om spelarna är riktigt tända så är det en hårfin gräns mellan laddad och övertänd. Klarar man då av att hålla sig lugna? Kan motståndarna få Zacke ur balans? Jag hoppas och tror inte det.

Däremot skulle jag gärna se Mattorna springa rakt igenom på kontring så att motståndartränaren blir så arg på sitt eget lag att han kastar vattenflaskan. Det är ju lite av deras grej :)

Tack för underhållningen

Matchbild RNL

Så här såg det ut under matchen. Ståplatsläktaren i bakgrunden och sittplatser på den sida bilder är tagen från. Observera längst till vänster i bild, en galen Islänning. Han blev till och med så upprörd en gång att det kom en vattenflaska flygande längs sidlinjen. Det hände när Guif återigen tryckte direkt på kontring och sprang rakt igenom det tyska försvaret. Någon sa att RNL på sin taktikgenomgång hade ritat de löpvägar som båda Mattorna tar men det verkar inte ha hjälpt när det väl kom till match.

 

Löwen blev verkligen stressade och fick ta fram sitt bästa spel för att lyckats vinna. Det var en fest utan dess like och vi var mycket nöjda på läktaren. Vi var trots allt i kvartsfinal i EHF-cupen med ca 12 minuter kvar. Återigen måste jag (tråkig som jag är) konstatera att resultatet var perfekt. Jag tror inte det hade varit så lyckat att gå vidare, eller jo, det är klart det vore stort att slå ut tyskarna men jag tror inte det hade varit så bra. Här får ni 4 skäl:

 

1. Vi hade fått ett mindre namnkunnigt motstånd som inte hade lockat lika mycket publik till Sporthallen, speciellt som inte Tomas Svensson skulle ha spelat i det laget.

2. Vi hade förmodligen gått minus på att spela en kvartsfinal. Det känns osannolikt att vi skulle kunnat göra ett lika bra resultat som i denna runda.

3. Guif hade nog fått vara favoriter efter sen seger mot Löwen. Favoriter? I en kvartsfinal i EHF-cupen? Det är nog inte ett bra läge för detta laget.

4. Det hade slitit på spelarna. Som det är nu blir det fullt fokus på Elitserien under resten av året.

 

Är jag tråkig? Ja, förmodligen är jag det, eller så är jag realist.

 

Hur som helst så var både spelare, ledare och supportar mycket nöjda med resultatet. Samtidigt känns det att Guif kan skaka vilket lag som helst när allt stämmer och man gör jobbet till 100 %. Det tar vi med oss till avslutningen av Elitserien och det stundande slutspelet. Inget annat lag går säkert när Guif spelar!

 

För övrigt kändes det lite märkligt igår när jag uppdaterade Röda Havets hemsida. Att sudda ut Rhein-Neckar Löwen och istället skriva Caperiotumba på nästa bortamatch var en liten kontrast. Inget ont om Tumba men det kändes inte riktigt lika hett om man säger så. Hoppas bara att spelarna inser att det är hårt jobb som gäller, oavsett motstånd!

 

För övrigt en gång till så får man väl gratta Säve till avancemanget. Eller det är väl mer gratis till svensk handboll. Har de svenska lagen gått tillräckligt bra i Europa för att Guif ska slippa kvala till CL nästa år?

 

Röda Havet i Mannheim

Röda Havet laddar för match och vilken match det visade sig bli!


Matchdag!

MWSHalle

MWS Halle

Okej, då laddar vi för match. Så här såg hallen ut igår under träningen. Det är lite vikväggar och allt möjligt i den så vi får se hur den ser idat idag när det är match. Stor plan är det, eller ja, planen är väl 20x40 här med men det är mycket luft runt sidorna. Inte riktigt som i Sporthallen, jag har svårt att se att det ska bli samma tryck i denna hall som i hemmamatchen men vi får väl se. Vi kommer i alla fall göra det vi kan för att höras och synas. På tal om synas, nu har vi varit på Bauhaus och köpt en rundstav så vi kan vifta med en flagga modell större. Rundstav+flagga+silvertejp=fest!

Vi har även bokat en sportbar så vi kan träffas innan matchen. Vi bor ju inte alla på samma hotell så det kommer bli en häftig känsla när det droppar in Guifare på en Sportbar sådär 150 mil från Eskilstuna.

MWS Samling

Samling vid gårdagens träning.

 

Träningen var ganska lugn. Eller ja, det vi såg av träningen i alla fall, vi kom lixom lite sent... Dock såg det piggt ut och alla såg ut att må bra och vara glada. Utom Helge som fick kliva av träningen och fick foten lindad, oklart hur det blir med spel för honom. Bilden ovan illustrerar det jag tror är vår chans att vinna. Att sammanhållningen är god och att gruppen fungerar tillsammans. För det är just tillsammans man både vinner och förlorar matcher. Sen har de ju lite hjälp på läktaren också, vi ska göra det vi kan för att heja fram spelarna. Vi har inte åkt 150 mil för att vara tysta, det kan ni räkna med!

Tyvärr är det ingen som sänder matchen men ni kan följa den via everysport. På tal om att följa matchen så skrev nån på Facebook: "Skulle inte Ekuriren sända alla bortamatcher?". Nja, det hade väl varit lite väl mycket att begära men visst är det lite dåligt att ingen journalist från Eskilstuna är på plats. Det var ju ett helt gäng tyska i Sporthallen sist.


På plats!

Då är vi på plats på hotellet. Eller ja, vi var på plats för ett tag sen men hastade genast iväg.

Efter vi klivit av flyget och fått åka buss in till själva terminalen så var det dags att hämta bagaget. Zacke (förmodligen som den vana landslagsman han är) tog täten och visade vart vi skulle gå. När väl bagagebandet började rulla så tog det ett tag innan det trevliga inträffade. Helt plötsligt började det fullkomligt välla ut Hummelväskor på bandet. Självklart hade de även lyckats vända nästan alla åt fel håll, med spelarens nummer eller initialer så att man inte såg dem. Lätt löst dock, bara dra av dem och sen dela upp.

Så var det dags för nästa steg av resan. Buss från Frankfurts flygplats till Mannheim. Som det är när det är spel i Europa så ansvarar hemmalaget för transporten och Guif hade fått order att gå ut från flygplatsen och "leta efter den största gula bussen du kan hitta". Mycket riktigt, där ute stod den, RNL:s spelarbuss:

RNLbuss

Direkt blir det lite funderingar om alla ska få plats i bussen eller inte. Men jo, 43 platser i bussen och 42 var vi som skulle åka, det är ju rätt lagom. Fin buss var det med lite skinn på sätet men jag tycker nog att GUIF-bussen är mysigare med fler bakvända säten med bord mellan. Nu började det även regna på den gigantiska framrutan och vädret kan ju ha dragit ner betyget lite det. Varmt är det dock, runt 10 grader och regnet slutade nån timme senare. Så här såg det ut när alla var inne:

RNLbuss2


Förmodligen likadana kläder som brukar visstas i bussen, några fler denna gång och några yngre spelare.

Hyggligt nog fick även vi skjuts till vårt hotell och gick sen ut för att ta lite mat. När vi står och läser på en skylt utanför ett fönster så öppnas dörren och nån säger "JA HÄR KAN MAN ÄTA GOD MAT". Det var Lena, Zackes mamma som stack ut huvet! Hon och Raffe satt där inne och åt och då gjorde vi desamma. Vi hade alltså inte sett dem innan, de var inte med på vårt flyg, däremot hade de gissat att vi passerat en stund innan, när de såg RNL:s spelarbuss rulla förbi... Efter en lång vänta på maten (märkligt nog tog det längst tid att göra en kall sallad) fick vi till sist äta oss mätta, å gott var det!

Sen hastade vi till träningen för att hinna se spelarna en stund.... det gick sådär kan jag säga, vi tog först en taxi till fel ställe och sen en taxi till för att komma rätt. Jag återkommer med mer om det i ett annat inlägg, kanske :)

Nu blir det att se till att äta lite mat och kanske ta nån öl så att vi orkar med morgondagen. Match klockan 19 är det enda som är spikat just nu. Väntar på ett sms som kanske innebär att jag får följa med på en rundtur i RNL:s träningsanläggning samt en tur till gigantiska SAP arena. Man lever på hoppet, flera gånger denna helgen!

Breakfast for champions

Räkmacka

Räkmacka, den perfekt frukosten?

42 personer åkte med bussen idag till Arlanda. Det blev lite fler än beräknat på grund av flygstrejk i Frankfurt och ombokning. Det verkar i alla fall som att vi alla kommer iväg. Vi hoppas det, planet är 10 minuter sent men det tar jag som ett gott tecken, då tänker de ju flyga det!

Det var mycket snack i bussen, i alla fall längst fram. Vissa uppskattade det nog inte, grabbarna gillar ju att sova där bak. Blev även ett snabbt stopp i min hemstad Strängnäs för att plocka upp Glas.

Gert bjöd på kaffe som vanligt och klarade av att hålla koll på alla som skulle med. Tur vi andra är vuxna, det är nog tillräckligt för honom att hålla reda på spelarna. Som imorse när Hallberg inte hittade sina målvaktskläder, då fick Gert peka på påsen. Hoppas allt sånt kommer med i alla fall, blir lite jobbigt annars.

Dagens schema: Flyg 10:20, landning 12:45, träning i arenan 17:00. Så det blir väl anledning att återkomma snart igen. Samma bloggare men i ett annat land :)

Just det, Ronnie Schjött bad mig hälsa till alla där hemma, då är det väl bäst att jag gör det! :)

Skövde

Träning 2012-02-14

Tisdagens träning, Krille tjatar på spelarna för att få några att erkänna vilka två som kom näst sist i löpningen.


Skövde borta idag och det känns lite läskigt.

Skövde var under många år en lätt match för Guif med 10 raka vinster från 2007-12-01 till 2010-12-22. För nästan exakt ett år sen (imorgon) kom sen första torsken på länge (39-30 i Arena Skövde). Vi vann sen borta med 4 mål i årets inledande poolspel men sista november lyckades Skövde spela oavgjort mot oss i Sporthallen. Helt klart är att lagen närmare varandra än tabellen visar. Skövde ligger med sina 25 poäng på 8:e plats och därmed sista platsen till slutspelet. Drott har 26 poäng, Lugi, Skövde och Malmö har 25 och således är det 4 lag som slåss om 3 platser till slutspelet. Skulle tro att Skövde är rätt motiverade att vinna dagens match!

Alltså blir det en match mellan två bra lag. Skövde visade klass mot Säve förra veckan bara för att sen få däng av Alingsås två dagar senare. Hur Guifs inledning av året har sett ut vet vi ju och att de kommer stärkta från helgens förlust kan man ju vara rätt säkra på. MEN, så var det detta med att ha fokus på rätt match. Jag menar inte att de inte är professionella nog att fokusera på dagens match än helgens resa till Tyskland men ändå. "Var la jag passet?" "Hm, ska jag packa ikväll eller imorgon" "Hur ska jag orka upp till bussen som går 6:00 på fredag morgon". Jag vet att jag tänker mer på saker runt helgens resa än på Skövde, "hur var det nu, var ligger mitt pass" känns mer aktuellt än "är det utsida eller insida 2 som Warvne alltid går för?"

Bra match kan det nog bli men jag tror inte att det gör så mycket om vi torskar denna match. Kolla spelschemat med 8 matcher kvar. Säve och AHK kommer inte hinna ifatt så det står mellan Guif och Ystad. Kvarvarande matcher:

Ystads IF - IFK Kristianstad
H 43 Lund - Ystads IF
Ystads IF - IK Sävehof
Alingsås HK - Ystads IF
Ystads IF - Eskilstuna Guif
IFK Skövde HK - Ystads IF
Ystads IF - Redbergslids IK
Caperiotumba - Ystads IF

IFK Skövde HK - Eskilstuna Guif
Eskilstuna Guif - Redbergslids IK
Caperiotumba - Eskilstuna Guif
Eskilstuna Guif - Lugi HF
Ystads IF - Eskilstuna Guif
Eskilstuna Guif - HK Aranäs
HK Drott Halmstad - Eskilstuna Guif
Eskilstuna Guif - HK Malmö

Enligt min mening känns Ystads schema väldigt mycket tuffare. Det ser till och med ut som att vi har råd att förlora mot Skövde, Ystad och kanske en till om vi samtidigt inte blir av med för mycket målskillnad. Ska bli kul att vinna Elitserien för första gången!

Men som sagt, en sak i taget och fokus på rätt saker!

För övrigt så vet vi ju att man inte flyttar på Oldberg hur lätt som helst, fråga bara Hammar... :)

Einstein hade fel

I början av 1900-talet formulerade Einstein sin formel E = mc² för att beskriva förhållandet mellan energi (E), massa (m) och ljushastigheten (c). Idag säger jag att han hade fel. Idag är E = E².

Det är nämligen lite intressant med energi, den smittar och sprider sig, speciellt mellan spelare och publik! När spelarna idag gör något bra så har de chansen att öka sin egen energi. Om en spelare pekar mot publiken, tittar upp och knyter näven eller piskar upp publiken med händerna, då händer (fniss) något. Publiken reagerar och bjuder på ännu mer energi tillbaka. Och likadant tvärt om, när publiken bjuder till och skapar stämning så ökar spelarnas energinivå.

Sen är det ju så att vi är fler på läktaren än på planen, så om EN spelare bjuder på energi efter att exempelvis ha gjort ett mål så kommer TVÅTUSEN personer bjuda på energi tillbaka. Hallberg skriver att han är avundsjuk på oss men den kicken man får som spelare då är nog helt enorm.

Guif har egentligen ingen chans i denna matchen, som Krille sa så vinner vi inte i egen kraft. Däremot kan vi göra en bra match. Det var heller inte så många som trodde vi skulle gå vidare efter första matchen mot Pfadi. Men det gjorde vi, jag hävdar att det var tack vare publiken. Publiken är det som gör skillnaden, och det kan vara chansen idag.

Det må vara lejon vi möter men jag lovar, när Guif gör första målet idag så kommer publiken ryta värre än än lejon kan föreställa sig!

Idag blir det vinst!

Idag kommer Guif vinna mot Hammarby.

Senast vi fick stryk mot Hammarby var 2009 och så ska det förbli! Men, gnäller då folk: "Guif har ju varit sååå dåliga sista två matcherna" och "de har ju alltid svårt med veckomatcher innan cupmatch på helgen" och "Robin Andersson saknas ju" och "alla i Guif är dåliga i år" och "de släpper in så mycket mål" osv.... Det svänger så fort när det kommer två förluster, eller två och två, det räckte ju faktiskt med en för att hela Eskilstuna skulle misströsta och bjuda på sämsta publiksiffran på 3 år.

Nej, det är dags att ha lite perspektiv. Det är serieledaren som möter laget som ligger på delad sista plats. Serieledaren kommer stanna i ledning och bottenlaget kommer stanna i botten.

Killarna hade bra fart på träningen igår, det var inte så tung träning men rätt mycket spring. Lite gnuggande på olika varianter i anfall och försvar som nog kan fungera bra mot just Hammarby.

Röda Havet åker till Eriksdalshallen med en buss men det blir förmodligen storstryk på läktaren i alla fall. Eller? Går det fortfarande folk och ser Hammarby spela handboll? Det återstår väl att se. Så länge det blir vinst på planen så är jag nöjd. Alltså kommer jag bli nöjd ikväll!

Aren Hammarby

Hårt jobb och en villighet att "stoppa in näsan" är det som krävs i dagens match precis som Aren här visar senast vi mötte Hammarby.

Träning innan match

Sista träningen innan matchen mot Alingsås. Även fast jag inte hade kameran med mig så fick jag för mig att ta några kort. Bilderna med mobilen blir sådär men ni kanske ser lite vad som är på bilderna i alla fall.

Här tävlas det två lag mot varandra. Det gäller för den längst bak att springa över sina kompisar framåt.


När han sen kommer längst fram ska bollen rullas mellan benen på de bakom. Den som står sist tar sen upp bollen och så fortsätter det. Första lag där alla har haft bollen vinner.



(Bortse från personen i förgrunden) Här tävlas det två och två. Med en kompis på ryggen så gäller det att sänka de andra lagen utan att gå utanför målområdet. Det krävs stor styrka men ger upphov till stor humor!


Avslutningsvis lite löpning under Glas ledning. Ni ser till vänster hur snabb Aren är, blev ju riktigt bra med slö kamera där :)
'

Ja, som ni ser (om ni nu ser något) så är det roliga övningar. Det är härligt att se hur de kan köra tunga övningar med hög intensitet och direkt efter så står hela gruppen med ett leende på läpparna eftersom det alltid är humor med i bilden. Det är möjligt att det inte är övningarna som gör det utan bara att det är en fantastisk grupp, om det är det sistnämnda är det ju ännu bättre!

På tal om mobil med kamera så fick jag vara med på träningen idag. Eller nja, min mobil i alla fall. Fick i uppgift att ta tid på en annan rolig övning (som jag ju därför inte kunde fotografera). Snabbaste skulle vinna och första laget fick 1:00,71 och andra laget fick sen 1:01,68. Bara 97 hundradelar som skiljde alltså (huvudräkning där av mig utan att få huvudvärk, lite som H43:s kassör, fast tvärt om...). DP var snabb att göra tummen upp åt Krille och berätta att det var bra delade lag när det blir så jämnt. Humor, som vanligt, som alltid.

Nog om humor och glädje, gladast blir ju grabbarna när de vinner matcher. Efter matchen i veckan så kan vi vara säkra på att det kommer vara laddade Guifare som springer ut mot Alingsås. För övrigt börjar matchen 15:00 eftersom SVT kör den i vinterstudion. Kul att synas i TV säger jag men hoppas samtidigt att inte allt för många tittar på termometern och stannar inne istället för att komma till Sporthallen. Handboll ska upplevas live, så är det bara! 2 000 rödklädda laddade på läktaren och laddade grabbar på plan, det blir inte så mycket bättre än så en söndag eftermiddag. Eller jo, runt 16:45 typ, när vinsten är bärgad!

Ny hall någon? Fick lakanet stryk?

Fick idag syn på en länk till denna sida på kommunens hemsida. Läser lite fort, 2 500 sittplatser, 700 stå, två extra hallar till träning. Det låter väl bra. Sen kommer det: "Enligt en preliminär tidplan kan ett nytt badhus stå klart 2014 alternativt 2015 och en ny arena och träningshall 2015 alternativt 2016." Jaha, är det 2016 som gäller nu? Lika bra att ta i med 2020 kanske, så man hinner med lixom... Själv sitter jag på läktaren i Sporthallen nu. Kollade på killarnas träning fram till 17:30 då det blev dags för tjejerna i Eskilstuna basket att träna. Samtidigt som Guifkillarna körde sitt pass så fick Guiftjejerna träna i lilla hallen. Klockan 19:30 är det sen dags för Eskil att spela match. Jag blir så klart kvar och tittar på även den men man undrar ju, behövs det en ny hall kanske? Jo, det känns nog så, 2016 var det visst nu....

Nog om det negativa (notera att jag inte skriver något om senaste matchen) och tillbaka till dagens träning. Inte baskettjerna alltså, de blir klara just nu för övrigt. I och för sig, det var nog lite negativa saker på dagens träning, alla var inte med exempelvis men det skulle ju vara slut med negativa saker. Bra tempo idag, som alltid. Bra stämning idag, som alltid. Nån som fick ont, som alltid. Blank fick rejält ont i nacken men efter lite vila kunde han fortsätta passet. DP fick ont i häcken, Åke tyckte tydligen att han förtjänade en spark där. Ja ni hör, allt är som vanligt.

Vi kan även konstatera att Tholin vill man inte ha i motståndarlaget. Så sjukt dryga kommentarer mot sina lagkompisar när han lurar någon eller lyckas med något svårt, kan bara tänka vad en motståndare skulle tycka om det. "Härligt" säger jag, "dra han på käften" säger väl Medina. På tal om dryga kommentarer så fick Helge höra lite idag, när han väl kom det vill säga. Han hann vara med lite på slutet i alla fall, tydligen trodde killen att man kunde åka tåg fram och tillbaka till Stockholm när det är kallt ute. Nu när han kommit från Hufvudstaden till landet så lär han sig nog snart att SJ inte är lika bra som SL när det gäller att fungera 12 månader om året...

Heldag i Sporthallen blev det ja, vi hade nämligen styrelsemöte innan killarnas träning. Det blev en hel del snack runt den kommande cupfesten, det kommer bli grymt är min spontana tanke. Hoppas bara att alla sluter upp och satsar ordentligt. Det kvittar hur mycket vi i styrelsen gör om inte publiken ställer upp och hjälper till, lika klyschigt som vanligt men tillsammans skapar vi festen!

Hammarby köpte visst ny målvakt. Jag håller med om det Kristianstads tränare twittrade: "Visserligen är jag en högst medioker matematiker men om det är ebb i kassan kan man väl inte handla? Dock en bra värvning av Hammarby!" Samtidigt klarade sig H43 kvar i eliten, i alla fall ekonomiskt. Kan inte något lag bara gå i konkurs snart så de andra lär sig vikten av långsiktiga lösningar och en stabil ekonomi? Sa nån proffsliga om 5 år?

Källor med insyn uppger att ett visst lakan med ett potatisbudskap idag blev strykt så att det är fint och redo inför söndagens drabbning. Alla till hallen då så ser vi till att det blir potatismos!

Jessica Dickfors ska på operation på torsdag. Inte roligt att gå med smärta i en vecka till. Troligen menisken och därmed troligen 6 månader borta, stackars tjej. En annan skadad är ju Robin Andersson som spenderade träningen med att ligga på golvet och visa upp sitt ben. Jag frågade om det var för korta vattenpauser och det höll han med om, han hann inte in och skjuta så många skott under tiden de andra drack. I övrigt är det ju snyggt att raka benen, eller ja kanske inte. I så fall ska man nog raka hela benet, eller vad tycker ni?

Robins knä


RSS 2.0