Denna match kommer perfekt, för Hammarby...

Ikväll är det match mot Hammarby kl 19 i sporthallen. Jag vill hävda att matchen kommer perfekt för ett av lagen, tyvärr är det Hammarby. Även om de har åkt på två raka förluster mot Skövde och Sävehof, båda hemma i Eriksdalshallen, så känns det som de är på gång. Albin Tingsvall är tillbaka och att han betyder mycket är det nog ingen som säger emot. Att de åker till Sporthallen där bara Sävehof har lyckats besegra Eskilstunas stolthet i Elitserien senaste året gör ju verkligen att de kan spela utan press. Att det även är ett derby gör ju att det blir extra  mycket kamp. (Även fast det är 10 mil mellan Eriksdalshallen och Sporthallen är det ju den närmaste motståndare båda lagen har)

Guif då? Ja, även här fortsätter det att verka som att matchen kommer perfekt för Hammarby. Guif förlorade senaste matchen i Elitserien (Sävehof borta), man tog sen en enkel vinst i cupspelet och kanske slappnar man då av lite ikväll, vi möter trots allt laget som ligger trea från slutet. Vad mera är så kommer Guif direkt efter matchen ikväll åka till Arlanda för övernattning och tidigit imorgon flyga till cupmatchens retur i Bosnien. Har man fullt fokus på kvällens match eller funderar man på om man har packat ner sina kalsonger och sitt pass? Ovanpå det så saknas ju Åkerman efter sin skada. Det låter i alla fall som att denna match kommer mer rätt i tiden för Hammarby än för Guif. Kanske får vi även (för första gången i år?) lite konkurrens på läktaren hemma i Sporthallen

Men vad betyder det? Kommer Hammarby vinna ikväll? Även om jag hissar varningsflagg för risken med att tappa fokus och kanske slappna av så tror jag inte det. Om Guif har fokus på vad de ska göra (läs: spika igen bakåt) och istället låter självförtroendet från överkörningen i cupspelet bära fram dem i anfallet så borde man vinna enkelt. Svenska spel håller med och sätter oddsen till 1,13 på hemmalaget och 6,40 på Hammarby.

Vi får hoppas på mycket folk i hallen, närmare 1 200 sist får vara godkänt i en cupmatch i Eskilstuna men i ett elitseriederby så tycker jag nog det ska krypa över 2 000-strecket! Ni får även se två nyuttagna landslagsspelare, en i varje lag, Robin Andersson och Fredric Pettersson.

Haukur mot Hammarby

Hur mågna gånger tar sig Haukur förbi Anders Wiik och de andra grönvita i sin hundrade match i elitserien?



Kommentarer
Postat av: Phernilla

FEL, matchen var perfekt för GUIF, de spelade ut HAmmarby även med de yngre lite med okända spelarna :) Skönt att kunna låta Zacke, Tolle och Robin vila ibland.

2010-11-24 @ 21:07:58
Postat av: Röd

Grym show som Guif bjöd på. Inte lika spännande på läktaren. Fattar inte att 2000 pers inte kan skapa bättre atmosfär. Det märkligaste av allt är inställningen som många verkar ha, d.v.s. "jag klappar om Jimmy Jansson ber mig klappa". Sporthallen borde vara Guifs borg och åtta bajenfans borde drunkna i den ljudkuliss vi skapar. Men det verkar inte vara många som tycker detta är ett problem. Själv brukar jag gå på matcherna med mina barn och är därför ingen lämplig hejaklacksledare.

2010-11-24 @ 21:53:22
Postat av: SH

Gick ju bra ändå!



MVH Skånehandbollen.

2010-11-26 @ 00:16:28
URL: http://skanehandbollen.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0