Tillsammans skapar vi den röda festen och framgångarna!

Full fart i Sporthallen igår. Mycket folk och mycket rött på läktaren. Inte konstigt att grabbarna taggar till och gör en bra match med den inramning som vi har här hemma. Läser i dagen tidning att Freiman var nöjd med trycket, speciellt i andra halvlek, välkommen hit säger jag, det är roligt när man spelar i rätt lag!

Inte är det konstigt att det blir fest på läktaren heller med det som bjuds på planen. När Guif kommer in till ett stånde rött hav så tänder det dem, de spelar bra och när de sen i andra gör 6 raka mål, Jimmy Jansson sätter bollen från 9 och Mattarna bjuder på en japan, ja då är det inte konstigt om det blir bra drag på läktaren! En positivt spiral där vi på läktaren är hävstången. Tillsammans skapar vi festen i hallen!

Konfetti

Röda Havet och spelarna hjälps åt, tillsammans fixar vi festen! Det gjordes även ett försök med några musikelever från Djurgårdsskolan som stod högt uppe på kortsidan och försökte köra lite ramsor. All heder åt dem och visst klappades det med när de körde lite i anfall. Härligt att se att några vågar försöka. Men vad är det för folk som finns i denna stan? Här är det några som anstränger sig, som vill försöka höja arrangemanget lite. Men duger det? Nej, tydligen inte. Eskilstunas tjockaste och bittraste sportjournalist skriver i tidningen att det var "dagisnivå". Ja du, såga grundskoleelever, är inte det lite väl lågt? Man kan undra var det är dagisnivå... Spelarna berättade i alla fall på dagens träning att de gillade det, det är det som räknas!

Visst betyder vi på läktaren mycket, Zacke säger idag att det höjer dem, hans kollega på andra kanten sa häromdagen att de spelar bättre när det mycket folk och mycket rött på läktaren. Kul att se att det funkar i praktiken också! Fortsätta att komma, fortsätt att klappa, fortsätta att klä er i rött. Tillsammans skapar vi festen, oavsett vad bittra Eskilstunabor tycker!

Vill även passa på att konstatera att Robin Andersson konserverat formen. Härligt att se honom komma in och direkt glida lite fint i sidled och få en lucka på två meter när han sätter första målet. Han betyder även mycket i spelet 6-5 och 5-6 vilket vi såg igår. Jag har inga siffror på det men det känns som att utan honom har vi inte lyckats utnyttja utvisningarna lika bra.

I övrigt konstaterar vi att det var en lugn träning för grabbarna idag. Haukur var lite stel när han var kall men det ska inte vara någon fara med foten. Träningen avslutades med fri mobbning av tofsen Pava hade i håret igår. Röda bloggen vill ju hålla sig väl med alla så jag avstår från att kommentera den. :)

Kommentarer
Postat av: TIFO

1) Man kan inte ha en SPONSOR som hjälper till med klacken. En klack ska inte vara kommersiell. Guif kan jättegärna hjälpa till med supporterklubben men initativen och hjälpen kan inte komma från en söndersponsrad banderoll. Den måste komma från supportrarna själva, till exempel som några Drott-fans har gjort.

2) Och ramsorna sen. Titta på idrott runt om i Sverige, fotboll och hockey, och inspireras! Ta med en trumma, för massa liv och kör enkla, moderna ramsor med enkla melodier som alla andra lag. Inte 50-talsramsor som var fallet igår. Minns slutspelet 2009 när ÅTTA Lugi-fans dominerade Sporthallen med hjälp av en trumma, några bira och sköna sånger.

3) Vad ska spelarna säga? "Nej, det var dåligt". Självklart säger de att de är nöjda med (sponsor)klacken.



Handbolls- och supporterhälsningar,

Stoffe

2011-03-31 @ 22:21:32
Postat av: cg

Håller helt med "Stoffe", börja enkelt, inte en massa långa krångliga sångtexter. Trummor har jag dock fått nog av sedan RIK hade med sig en JÄTTE-trumma på juniorelitcup för några år sedan - man blev fysiskt illamående av bastrycket inne i hallen och trumman hördes lågt ut på bland Rademachersmedjorna... På hemmaplan måste vi kunna överrösta eventuella hitresta klackar - vi tog ju helt över Partillebohallen 2009 utan trummor. Mitt förslag är att man inför nästa match preppar publiken att växelsjunga långsida mot långsida.

T ex norra läktaren börjar "IF Guif är dom bästa" och södra läktaren svarar "heja heja heja Guif" (jaja jag vet att vi inte heter "IF" längre) och sedan tar norra över igen och så växlar man. Detta kan enkelt fixas genom att man tar in några publikvärmare på planen, typ Grabbarna, och sätter igång 15 minuter innan matchstart. När matchen väl är igång så räcker det med att norra läktaren startar sången - sen är vi igång. Lätt som en plätt.

2011-04-01 @ 16:45:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0