Sådär ja, då var vi i ledning.

Sådär ja, kross mot Lugi blev det. Nu leder vi vår slutspelsgrupp på 5 poäng och +10 i målskillnad. Det ser rätt bra ut nu!

Slutspelsgrupp var det ja. Heter det så? Förvirringen är som vanligt total, det är inte OK att förbundet inför något och sen misslyckas så kapitalt i sin kommunikation. Just nu heter vår grupp "SLUTSPELSSERIEN GRUPP B" om man kollar på HEH:s hemsida, den heter "Slutspelsgrupp 2" på förbundets samlingssida med slutspel och kval och när man sen klickar på den kommer man till "Slutspelsserie 2", vilket ju låter som en andra serie. Glasklart eller? Då har jag ändå inte ens orkat ta upp de som kallar det "kvartsfinalserie" och jag väntar på att, som förra året, förbundet ska gå ut med stor rubrik på hemsidan och berätta att det ska inte heta kvartsfinalserie, ni ska kalla det slutspelsserie. För övrigt är det samma förbund som i sin tävlingshandbok (!) under punkt 2:3 har skrivit att det i grupp 2 (jo, så ska den heta) ingår lagen placerade 2, 3, 5 och 7. Det stämmer ju inte alls, man har helt enkelt missat att uppdatera en ändring man gjort. Fast i slutet på samma stycke har man varit inne och ändrat nyheter till i år utan att se att man skrivit fel tidigare.

Är det konstigt att det blir förvirring? Nej, om man nu ska införa något som faktiskt inte är enklare och självklarare än det som fanns förut då måste man sätta sig ner och inse att just informationsbiten är det man måste lägga krut på. Man kan inte bara ändra och sen hoppas att handbollssverige är tankeläsare. Visst kan det finnas fördelar med en slutspelsserie (var det så det hette?) men när man inte informerar bättre om vad som gäller så blir det ju bara cirkus av det hela. Skärpning förbundet och HEH. (Nu har jag inte ens orkat dra parallellen med att man vill ha en proffsliga samtidigt som man inte ens kan hålla en tävlingshandbok uppdaterad eller få fram information om ordval. Eller, jag orkade visst dra den lite iaf...)

Men men, nog med gnället, det finns saker som gläder också! Oavsett om det hade varit en kvartsfinal idag eller, som nu, en match i "slutspels"serien så har Guif skaffat sig ett härligt utgångsläge att gå till semi. Det är ett helt gäng matcher kvar men det är vi som är i förarsätet!

I övrigt undrar man var publiken är i "slutspels"serien. En förklaring kan vara att det faktiskt inte känns så "slutspeligt", vilket i så fall är ett underbetyg till förbundet. En annan förklaring kan vara att klubbarna inte har marknadsfört tillräckligt bra, vilket i så fall är ett underbetyg till klubbarna. Man kan även skylla lite på TV att det kommer färre. I dagens match skulle jag nog dock välja att skylla på detta. Lugi hade tydligen gått ut med att det var fri entre idag, klart att några lackar på det och stannar hemma. Nej, gratis, bra stämning och sälja kaffe till 3 500 skulle ju varit lite roligare. Ironiskt när bortalagets spelare klagar på stämningen på läktaren.

Om ni undrar om det är slutspel än så kan ni annars kolla på spelarna. Nu börjar fjunen komma fram när det är slutspelsskägg, DET är ett säkrare tecken än något förbundet kan göra.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0