Gärna repris mot Ystad

Idag är det match mot Ystad i Österportshallen. Eskilstuna stolthet sitter i bussen på väg ner den långa vägen till Ystad. Å andra sidan är de ju vana resare, det är ju inte första matchen som ligger långt bort... Däremot är det sista matchen i en lång rad av matcher utan direkt vila mellan. Efter denna match är det sen uppehåll i hela 10 dagar (Malmö hemma sen) på grund av EM-kval. Den guifare som inte får vila då är ju Zacke som ska spela med landslaget. Å andra sidan kan man ju inte direkt säga att de andra får vila heller, full träning är det som gäller om man ska orka ända fram till finalen.

Annars är det nog slitigt att spela så mycket matcher, även om grabbarna tycker det är roligt. Aren sa på träningen i fredags att det känns i benhinnorna att det är mycket matcher nu så visst kan ett litet uppehåll behövas innan det blir full fart med matcher sen.

Hur går det då i dagens match? Om man får önska så skulle jag gärna ha en repris på höstens möte i sporthallen. Ni som var där glömmer det nog inte. 19-6 efter första halvlek och matchen var avgjord direkt. Det blev till slut 37-21 i en match där DP spelade från start och alla Guifare gjorde mål. Då var det Larsson som stod i målet och gjorde det mycket bra. Idag får vi se vem som står, Danne har sett riktigt het ut på träningarna och första halvleken i onsdags var han ju fenomenal. Bara han håller sig varm så verkar kroppen klara sig bra. Det låter bra tycker jag, skulle det vara så att han blir kall är det ju för att försvaret inte släpper skotten förbi sig och då behöver han ju inte rädda. Släpper försvaret förbi bollarna så blir han ju varm och då kommer han rädda istället. Visst är det logiskt? :)

Jag tror att det blir vinst ikväll. Även Svenska spel tror det och bjuder på oddsen 2,25 på hemmaseger och 1,80 på Guif. Vi är inte direkt jättefavoriter och möter ju ett motiverat Ystad som är i kamp om slutspelsplatserna så det känns rimligt.

Matchen sänds i TV4 sport med sändningsstart 18:00 och blir en bra avrundning på vad jag tror är en sportdag i TV-soffan för många av er. Guifarna har ju dock en dag i bussen framför sig, både dit och hem. Jag tror att det blir en skön hemresa även om det är en lång väg att åka.

Larsson
Larsson i samspråk med Danne efter en räddning med huvudet förra matchen mot Ystad. Om någon av dem gör en bra match ikväll kommer Guif bli mycket svårstoppade!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0