Inför matchen mot Caperiotumba

Guif åker till Eriksdalshallen för första gången denna säsong. Man gör det för att möta Caperiotumba som spelar sina matcher där i år eftersom deras hall inte blivit godkänd för elitspel. Tumba har ännu inte tagit någon vinst denna gång de är uppe i elitserien utan en oavgjord match mot Hammarby är bästa resultatet. Så, 1 poäng och -43 i målskillnad, det kan väl bara sluta på ett sätt, eller?

Självklart ska Guif vinna matchen om man gör jobbet ordentligt. Utan underskattning och med full tändning så bör inte Tumba bjuda på något större motstånd. Matchen blir dock lite speciell för en spelare i varje lag. För Tumbas Victor Skillhammar är det första gången han spelar match mot Guif, laget han lämnade efter finalförlusten i Globen mot Alingsås. Tvärt om är det för Helge Freiman som förra året var en stor bidragande faktor till att Tumba gick upp i Elitserien men som inför denna säsong gått till Guif. Lite extra anspänning där kanske, vi får väl se om det påverkar spelet.

Det är även första bussresan som Röda Havet arrangerar. Det blir väl ca 50 st i bussen och när matchen är i Stockholm brukar det alltid vara några till Guifare som letar sig dit. Måste även passa på att tacka Tumba för mycket smidigt tillmötesgående angående biljetter för oss som håller på Guif! Det är alltid roligt att åka till Eriksdalshallen, förhoppningsvis kan vi skapa lite känsla av hemmaplan då Tumba inte riktigt har lyckats locka så mycket publik under de inledande matcherna. Dock tycker jag att Helges första match mot förra laget borde locka fler Tumbasupportrar än tidigare matcher.

I övrigt är det även sista omgången i det inledande poolspelet. De två poolerna består ju av 7 lag och det blir således 6 matcher extra. Det är ett intressant tillfälle att då ta en titt på tabellen. Förutsättningarna är såhär, vi hamnar i serieledning om:

Vi vinner matchen samtidigt som Ystad inte vinner mot Kristianstad med 24 mål mer än vi slår Tumba med. Två dagar senare är det Alingsås tur att åka till Eriksdalshallen för match mot Hammarby, de måste då vinna med 15 mål mer än vi gör mot Tumba för att ta ledningen i tabellen.

Glasklart? Om inte så spelar vi bara och vinner så får vi se hur långt det räcker, det är ju en lång serie med många matcher kvar. :) Förhoppningsvis blir det även en röd fest i ena hörnet av Eriksdalshallen.

Victor deppar

Victor deppar efter senaste matchen med Guif. Inte för att vara elak men han får gärna deppa efter första matchen mot Guif också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0