SÄVEHOF!

Imorgon kommer de gulsvarta och hälsar på i Sporthallen, det brukar ju bli trevligt och visst luktar det publikrekord. Ett Sävehof som jag inte vet vad de gör. De går rätt bra i CL märkligt nog men inte Elitserien har de inte gått så bra som förväntat. I och för sig har de haft lite skador och sjukdomar (senast lunginflamation på Emil, oklart om han spelar, vem ska man bua åt då?) som har ställt till det. Det borde ju dock även påverka i CL kan man tycka.

Guif å andra sidan har åkt på den kanske tyngsta skada något lag kan få, i alla fall om man håller med de som benämner Robin Andersson som Elitseriens bästa. Operation i januari och andra får kliva fram. Det har ju visat sig gå riktigt bra och det är kul att ansvaret fördelas på fler och att de klarar av det så pass bra. Bortsett matchen mot Hammarby (ett Hammarby som många har problem med och inte kommer komma sist) så har även försvarsspelet börjat fungera. Som vanligt säger väl Krille att försvar och målvaktsspel avgör och det har han ju rätt i, det var målvakterna som avgjorde mot AHK. Gör vi även så pass få tekniska fel som den matchen (bara 8 st) så kommer vi vinna.

Annars har jag noterat en konstig sak. Det blir tredje gången på rätt kort tid som vi möter ett lag som har fått vila nån dag mindre än oss och som två dar innan tappat poäng mot Skövde. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Lugi hade ju torskat mot Skövde med uddamålet (jag hatar det ordet för övrigt, om man torskar med 9 så är det ju oxå ett udda antal mål) och där vann vi ju. Mötet mot RIK som Skövde hade avfärdat enkelt slutade med att Zacke fick på käften och Guif förlorade. Sävehof spelade avgjort mot Skövde för två dar sen och vad händer då mot Guif? Gemensamt för de tidigare matcherna var att det hettade till mot slutet, mot Lugi kom Guif igån, mot RIK kom Medina igång, vem kommer igång i slutet imorgon?

Guif såklart, alltid Guif! Med fräscha målvakter som kliver in och avgör så kommer vi dra längsta strået. Tittar man på hur Sävehofs senaste match slutade så verkar det som båda lagen slutade göra mål och det kommer inte de rödsvarta göra hemma i Sporthallen. (För övrigt, om någon har något tips om varför vi får käka rester efter Skövde hela tiden så hör gärna av er.)

I övrigt konstaterar vi att Röda Havet idag släppte nyheter om nästa match i cupen. Det är tydligt att Röda Havet är först med det nya och att det lönar sig att vara medlem. Men det visste väl alla redan?

Zacke mot Säve

Zacke, bra sist och bra hela året.

Han dominerar både i toppen av MEP och skytteligan och kanske blir han tungan (fniss) på vågen som avgör imorgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0