Gruppsegern klar!

Så var det klart, i och med att Drott igår besegrade Lugi (30-25) så kan nu inget lag passera oss i tabellen. Det  betyder att vi får första (och en eventuell femte) semifinal på hemmaplan. På onsdag möts Alingsås och Malmö i en direkt avgörande match om vilket lag som får möta oss.

Jag är lite kluven där. Malmö känns som ett lättare motstånd än AHK oavsett vem som vinner den matchen. Mot Malmö har vi i år två vinster och mot Alingsås en vinst och två oavgjorda (vi var i samma grupp i det inledande poolspelet, därav en extra match). Som supporter tänker man dock lite annorlunda än bara det sportsliga. Mot Alingsås kan vi åka och skapa en fest på bortamatcherna där vi bär grabbarna fram till seger. Till Malmö måste man väl ta ledigt typ 3 dar för att kunna åka, det är ju så i semifinalspelet att vi kommer få helgmatcherna på hemmaplan och bortamatcherna på vardagar. Sen skulle det kännas bra att i semifinal slå ut ett lag vi har förlorat en final mot, sånt skapar alltid heta känslor.

I övrigt konstaterar vi att det var ett laddat gäng på gårdagens träning. Det var heta känslor på planen i fotbollsmatchen men alltid med glimten i ögat. Aren vill att alla ska veta att han går in hårt i närkamp med coach. Zacke gjorde två mål för de unga innan de äldre vaknade. Det var ett välregiserat slut där dagens man Janne snyggt fick avgöra med en nick upp i krysset till 3-2.

Den avslutande strafftävlingen innehöll ett limskott (!) och ett övertramp (!) med mycket skratt till följd. Dagens roligaste var nog ändå när de skulle sjunga för Janne. Aren säger "ett fyrfaldigt leve för Janne på ...femtio...?", det blir lite skratt varpå Jansson säger "nej, det är inte åldern, det är klubbarna" och kliver fram och gör highfive med Aren. Som sagt, härlig stämning.

Avslutningsvis måste jag ju skriva något om Tholin som enligt aftobladet nu även blir anmäld. Det är självklart inte okej om han har sagt det men det är även verkligen inte okej att vi sätter oss i sådana situationer. Jag hoppas spelarna kan lära sig att hålla sig kyliga (läs: hålla käften). Sen måste man ju också säga att när detta händer saknar man kvartsfinalerna än mer. Tänk om dessa lag skulle mötas igen på söndag, fantastiskt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0