Challenge Cup söndag 17:00, 5 anledningar att gå!

Två svåra bortamatcher i veckan gav totalt en poäng. Skövde bröt sviten och vann enkelt och mot Alingsås blev det oavgjort efter att AHK kvitterat på straff när matchen var slut. Märkligt att det ibland är svårt att få till både anfall och försvar samtidigt. Anfallet mot Skövde med 30 mål (varav många i uppställt spel) måste få godkänt medan 39 insläppta inte är okej. Mot AHK var det sen mer rimliga 25 insläppta och 25 gjorda. Det svänger i handboll!

Imorgon är det så dags för nästa match i Challenge Cup. För motståndet står RK Cimos Koper från Slovenien. De kom med flyget redan igår och enligt rapporter från dagens träning är de stora och hårdskjutande. Återstår då att se hur snabba de är i fötterna bakåt istället. En härlig utmaning för Eskilstunas stolthet. Rapport från träningen säger även att de i alla fall inte skulle ha en chans mot Guif i fotboll, men det är ju handboll som gäller imorgon.

Röda bloggen listar här utan inbördes ordning 5 anledningar att komma på matchen imorgon:

Ekonomi. Om du kommer och köper en biljett så stödjer du Guif och hjälper på så sätt till att se till att europaspelet går runt ekonomiskt. Dessa matcher är oerhört utvecklande för spelarna men det kostar pengar med långa resor.

Stämning. Det är alltid roligt att se Guif spela hemma i Sporthallen. Tillsammans skapar vi stämningen och atmosfären runt matcherna.

Sittplats. Tillhör du de som brukar stå och kolla på handboll? Denna gång har du chansen att sitta på en bra plats på långsidan och se matchen. Det kommer finnas sittplatser att köpa i Sporthallens biljettkassa.

Internationellt motstånd.
Ta chansen att se hur Guif står sig mot högklassigt internationellt motstånd. Är Slovenerna tillräckligt snabba i hemlöpen? Vilka bedömningar gör domarna?

Daniel Båverud.
Hemmapremiär för nyförvärvet. Ni har säkert sett honom i Sporthallen i Hammarbys tröja men nu får vi se det hårdskjutande och försvarsstarka nyförvärvet i röd tröja. Självklart ska vi vara där och ge honom ett varmt välkomnande.

Ses imorgon, tillsammans skapar vi stämningen på läktaren och höjer på så sätt spelarna på planen.

Pontus

Det är många som inte syns men som gör ett stort jobb runt dessa arrangemang, Pontus är en av dem. Fredag kväll och en upptagen Pontus meddelar att någon måste åka och hämta motståndarnas ena målvakt från flyget under lördagen eftersom han glömt sitt pass när resten av laget åkte på fredagen. Nu hastar han iväg med en säck bollar i ena handen och mobilen i andra samtidigt som han fått två medhjälpare att bära vattnen som Slovenerna ska ha till träningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0