Det hände lite för mycket på en gång

Ny månad och äntligen börjar handbollen igen. Visserligen har det varit gott om handboll på TV och i media men mest i samband med landslaget. Sverige kom helt godkänt fyra och skaffade sig därmed ett bra läge inför kvalet till olympiska spelen 2012. Dock kan jag fortfarande inte förstå hur man kan ta med en snart 30-årig högersexa för att sitta bredvid. Man kunde ju tagit med en ung talang (läs: Zacke) till att se och lära. Har inte Svenska landslaget redan gjort misstaget att inte slussa in unga talanger en gång? Nog om det.

Handbollen har som sagt börjat igen, premiär en gång till å inte gick det så bra denna gången heller. Torsk mot Lugi efter en match där hemmaspelarna verkade sega och nertränade. Det hade egentligen inte oroat mig så mycket. Man mötte ett bra lag och vi vet att de har tränat hårt för att vara i form när det verkligen gäller. Det känns ju även som att slutspelsplatsen är rätt säker just nu. Däremot är det något annat som orar mig mycket mer...

Robin Andersson gick ju sönder rätt rejält. Om det hade varit vinst i onsdags och Robin skadat sig så hade jag gärna bytt det mot en förlust och en hel Robin. Nu blev det istället förlust och en av lagets mest tongivande spelare kommer vara skadad ett bra tag, kanske resten av säsongen. Inte alls roligt och det kan vara skillnaden mellan ett lyckat eller mindre lyckat slut på säsongen. Däremot öppnar det för en annan Robin. Oldberg kommer nog få mer speltid och förhoppningsvis kommer hans hårda skott leta sig in i nätet.

För laget är det redan idag läge att snabbt visa att förra matchen var en engångshändelse. Match mot Hammarby i Eriksdalshallen. Röda Havet åker med en full buss och det brukar alltid vara några till som tar sig dit på egen hand när det är match i Stockholm. Hoppas att det blir bra drag på läktaren så att killarna känner stödet.

Svenska spel verkar inte ta så mycket hänsyn till Robins skada och det faktum att Guif förlorade i onsdags. Den som satt oddsen till 1: 3,30 x: 4,35 2: 1,40 verkar ha stort förtroende för Guif. Självklart ska vi visa att det är rätt val!

Hoppas vi ses i Eriksdalshallen ikväll, annars får ni heja där hemma eftersom ekuriren.se sänder matchen. Sända bortamatcher är en bra ide, att sända hemma har jag andra tankar om, men det tar vi i ett annat inlägg. Nu kör vi, i rött såklart!

Röd

Här kan ni jämföra med färgen på er tröja,

så att ni ser att det blir rätt kläder ikväll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0