"Samtidigt har vi spelare som inte spelat så mycket tidigare som får chansen att visa upp sig"

Rubriken är ett citat från Krille inför matchen idag. Jag tror inte ens att han trodde att de skulle visa upp så mycket som de gjorde. Men visst fick han gå runt vid bänken och mysa större delen av andra halvlek när Guif visade bredden i truppen.

Om jag inte räknade helt galet spelade vi under en period i anfall med 5 av de 6 yngsta i dagens trupp och ändå går det riktigt bra. Och om jag än en gång inte räknade helt galet så gjorde väl även Hammar sitt första mål i årets elitserie (han hade en inne mot Linde men blev avblåst för stegfel). Philip som ju inte heller har fått så mycket speltid sätter sina lägen och DP visar återigen att han kan hantera kantspelet och att det då fungerar att spela Zacke på nio meter.

Sen måste jag nog byta stycke när nästa spelare ska få lite beröm. Robin Oldberg! Att han spelar bra bakåt är det ingen som tvivlar på, det har han gjort hela säsongen. Idag fick han mer speltid än vanligt framåt, eller som Krille skulle sagt "Samtidigt har vi spelare som inte spelat så mycket tidigare som får chansen att visa upp sig". Å det var väl ingen som klagade på hur han spelade framåt? Jag hör ibland folk säga att Oldberg inte håller eller inte är tillräckligt bra, speciellt nu när han måste prestera när andra är borta. Jag svarar då att på träning sitter det mesta stenhårt och det är bara en tidsfråga innan det visar sig på match. Och idag var det tydligen dags. Härligt att ha en spelare som inte brukar synas mycket eftersom han mest spelat bakom men som nu även får visa att bössan håller hög klass!

I övrigt så är det ju som Krille alltid säger, det är försvarsspelet som lägger grunden. När det i andra tar 7 minuter (!) innan RIK lyckas göra mål så är det ju inte så svårt att vinna matchen. Richard Larsson gör det riktigt bra och får på allvar visa hemmapubliken hur bra han är, något han visat i flera bortmatcher. Det är även väldigt viktigt när det nu visar sig att Danne är sliten.

När vi ändå är inne på målvakter så måste jag ju nämna Janne Ekman. Det är helt sjukt när alla står upp och klappar och Janne är på väg in samtidigt som Jansson pekar på honom när han byter om. Sen kommer han in, Å TAR STRAFFEN. Undrar om det var för att TV var på plats, det är nämligen fruktansvärt bra regisserat att få till det slutet! På tal om TV så kan jag ju förstå att det bara kommer dryga 1 600 och kollar när man kan sitta hemma i soffan och fisa istället för att stå i dubbla led i sporthallen. En ny hall med fler sittplatser behövs verkligen! Och inte bara för oss, det var inte kul för kameramannen som stod på mitten av långsidan och fick klämma ihop sig varje gång nån skulle gå förbi.

Vi är fortfarande i serieledning och Jimmy Jansson blir bara bättre och bättre, hoppas verkligen han får sitt SM-guld i år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0