Serieledning!

tabell

Serieledning!

Guif leder serien efter en spännande match mot Lindesberg. Ett Lindesberg som just nu inte ser ut att kunna stanna kvar i elitserien. Jag kommer sakna att åka dit till den fina arenan där det alltid blir spännande matcher och ett trevligt bemötande.

Det gick alltså att vinna utan både Robin och Zacke. Härligt att se att andra tar ansvar när några saknas. Jag tänker exempelvis på Daniel Pettersson som fick spela hela matchen. Det kändes som att domarparet hade en period då de gjorde sitt bästa för att få honom ur balans. Först tar han mycket stryck bakåt men domaren blåser för mål fast spelaren hoppar genom honom, offensiv foul någon? Strax därefter blir han höfttacklad så han roterar i luften när han tar ett kantavslut varpå domaren pekar att det är målvaktens boll. Extra skönt då att han får göra ett avgörande mål på slutet mot Ehnevid som tidigare överreagarat enormt när Daniel träffade hans huvud och efter det haft ett stort mentalt övertag. I övrigt var Ehnevid utmärkt och jag tror inte att han kommer vara kvar i Linde om de nu åker ut.

En annan som klev fram var Jimmy Jansson, det är vi ju dock vana vid men kanske inte så mycket i offensiven som igår. Han klev faktiskt med bollen ända från eget försvar och kontrade in ett mål. Jo, ni läste rätt, Jimmy Jansson kontrade in bollen! Vill man vara elak kan man säga att det var en förstafaskontring men jag vet inte om den räknas, i statistiken räknar man ju ett visst antal sekunder mellan bollerövring och mål och det är tveksamt om han var tillräckligt snabb :)
Lägg sen till att han spelade några gånger på nio meter och satte 2/2 straffar utöver sina 4/4 mål och ni förstår att vi blev förvånade att han inte blev matchens lirare. Jansson kommer saknas, men det tar vi ett annat inlägg.

Känns skönt att vara i serieledning, nu är det de andra som jagar oss!

För övrigt så räknade någon ut att om vi tar en poäng till så är vi klara för slutspel, hoppas på det! :)

För övrigt två så leder Eskil sin serie med 5 omgångar kvar. Förhoppningvis kan de gå upp till allsvenskan direkt igen. Vi har för många bra spelare i Eskilstuna för att inte ha två lag i de två högsta divisionerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0