Fullt fokus mot Tumba!

Imorgon är det dags för Caperiotumba att komma och hälsa på i Sporthallen. Jag tror att alla har koll på vad som hände sist Guif mötte Tumba, eller snarare, man vet inte vad som hände riktigt, men hur det slutade. Det var nog vad många skulle kalla årets plattmatch och slutade ju med oavgjort till slut. Gissa om det är ett revanschsuget Guif som kommer springa in på planen 19:00 imorgon, ivriga att visa att det som hände i Eriksdalshallen bara var en tillfällighet.

För så måste det ju vara, tabellen ljuger inte, Guif ska vinna matchen, OM man spelar. Det går inte att bara ”ställa ut skorna” och tro att någon annan i laget ska ta ansvar och göra jobbet. På tal om tabellen så gläder det mig att Tumba nu har lämnat jumboplatsen, mest ur ett rent geografiskt perspektiv. Nog för att Guif brukar göra det bra efter långa bussresor men helt egoistiskt så har jag gärna en bortamatch inom några timmars avstånd, det funkar inte att åka till Skåne och kolla matcher.

 

Oavgjort sist var det ja, faktum är att tre av de elva senaste matcherna mot Tumba har slutat oavgjort. Övriga av dessa elva har slutat med fyra vinster och fyra förluster, även om vinsterna glädjande nog kommit mest på senaste tiden. På tal om historia så blir det första gången Victor Skillhammar kommer till Sporthallen och möter Guif. På tal om Victor så avgjorde han ju deras senaste match genom att kvittera på straff när matchen var över. En märklig match var det men en poäng är en poäng och det räckte ju till att lämna sista platsen i tabellen. Han bjöd även på en trevlig pratstund efter och sådant uppskattas verkligen!

 

 

Larsson liten

Nej, vinst ska det bli, inget annat finns på kartan. Jag tycker även att vi har ett stort övertag i målvaktsmatchen där ju både Larsson och Hallberg spelar bra varje match. Hoppas att det kommer många och kollar på matchen, det ska bli roligt att se hur Guif hanterar just Victor som är en mycket viktig del i Tumbas spel. Om man tror att det inte kommer bli spännande så får man väl tänka att det är en bra match att ta chansen att bättra på målskillnaden. På tal om målskillnad, Ystads rad i tabellen är ju helt sanslös. 17 poäng och andra plats men -10 i målskillnad! Tror inte att jag sett något liknande förut, det är nog som Axnér sa: ”Schizofrena ligan”. Å andra sidan är det kul att man håller på det enda laget som faktiskt levererar match efter match (undantaget Tumba senast, men den glömmer vi efter imorgon kväll)!

 

På tal om statistik så fick jag idag följande mycket intressanta sammanställning i inkorgen av signaturen Hjalmar Tall:

”Under säsongen 2011/12 har vi på de första 11 matcherna: 9 vinster, 1 oavgjord, 1 förlust vilket ger 19 poäng. Vidare har vi 351 gjorda mål (snitt 31,9), 291 insläppta mål (snitt 26,4). De matcher som då räknas med är i tur och ordning RIK, Skövde, Alingsås, Sävehof, Hammarby, Caperiotumba, Malmö, Drott, Aranäs, Ystad, Lugi

 

Under säsongen 2010/11 hade vi efter lika många matcher: 8 vinster, 2 oavgjorda, 1 förlust vilket gav 18 poäng. Då hade vi 326 gjorda mål (snitt 29,6), 278 insläppta mål (snitt 25,2). Säsongen hade då börjat med matcher mot Sävehof, Hammarby, RIK, Lindesberg, Skövde, Drott, Alingsås, Aranäs, Malmö, Ystad, H43

 

Vi kan därmed konstatera att det var ganska likvärdigt motstånd som förra säsongen, i år mötte vi Caperiotumba borta (27-27) jämfört med Lindesberg säsongen innan (vinst med 29-25) och så Lugi borta i förra omgången (vinst med 27-24) jämfört med H43 borta i fjol (vinst med 29-20)

 

Om vi då tittar på resultaten så ser vi att utan Jimmy Jansson gör vi i snitt 2,3 mål fler per match, men sen å andra sidan släpper vi in 1,2 mål mer än förra säsongen.

 

I en haltande tabell är det bara Alingsås (260 insläppta på 11 matcher), Lugi (288/11), Kristianstad (269/10) och H43 (271/10) som släppt in färre mål. Sävehof har släppt in 19 bollar mer än Eskilstuna Guif men då med en match mer spelad."



Tack Hjalmar! Vad kan man konstatera angående detta? Att det är hysteriskt roligt att se Guif spela, alla vill ju se mål! Jag tror mycket att det beror på att det går snabbare, vi stöter mer i försvaret och det blir kortare anfall både för oss och motståndarna. Därmed blir det fler anfall och då hinner ju båda lagen göra fler mål. Tittar man på antalet gjorda mål så är det bara Sävehof som är ens i närheten, de har gjort 5 mål mer men de har även spelat en match till.

 

Är det kanske dags att revidera det förre förbundskaptenen i fotboll Laban Arnesson en gång sa: ”Vill ni se mål får ni gå på hockey”. Jag säger snarare: ”Vill ni se mål får ni gå på Guif” med det lilla tillägget, ”...och de vinner matcherna också!”

 

Fokus Oldberg

Inget ont om de två första stiliga glada grabbarna men det är blicken Oldberg där bakom har som jag vill se inför inspringet mot Tumba! Då kommer det bli vinst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0