Aren i landslaget, Malmös lycka!

OS

Då var det dags för Aren att göra debut i landslaget i en "riktig" match. Kval till OS är det och går Sverige vidare så kanske han även får chansen att bli olympier, det vore något!


Det är ju riktigt kul att han och Zacke får chansen. Att det blir så mycket fokus på just Aren är för att Zacke kändes mer väntad. Själv kände jag när 17 skulle bli 16 att "jaha, då blir det ju i alla fall en Guifare med i truppen till slut". Glädjande nog hade jag fel när det ju blev båda två. Jag har dock ingen aning om hur mycket han får spela men det känns som att första matchen är den med störst chans till speltid, för alla "mindre etablerade spelare". Det är ju inte direkt så att han kan komma in i sin andra landskamp och kräva speltid... Däremot borde Sverige klara av matchen mot Brasilien tillräckligt enkelt för att alla ska få lite speltid. Det blir kanske som i Guif fast tvärt om för Aren. Man kör matchen och sista kvarten får de mindre rutinerade spela av.


För inte kommer Aren vara den avgörande faktorn i matchen/matcherna? Eller? Han kanske skulle kunna vara det men jag har svårt att se att förbundskaptenera kommer låta honom bli det. Kanske däremot om några år, det kan vi ju alltid hoppas på. På tal om framtiden så pratade jag med Jarmo igår om Aren. Han hade en teori om att uttagningen till landslaget kan vara det som får honom att stanna ett år till i Sverige. Om man kan spela i Guif där man känner alla, bo i en stad där man trivs och har sina kompisar, bo nära föräldrarna och samtidigt visa upp sig i internationellt cupspel (eller till och med champions league nästa år) och bli uttagen i landslaget, varför skulle man då flytta? Ja, det ska väl vara för att det är en lite större sportslig utmaning och en mycket större lön. En avvägning alla spelare som är proffsaktuella måste göra, kanske kan en landslagsuttagning vara det som väger över åt att faktiskt stanna ett år till. Jag hoppas på det!


Ja just det, rubriken ja. Malmö lär ju inte gråta om en till Guifare får speltid i landslaget inför nästa match. Guif får anpassa mycket bara för att 4 personer är borta på landslagsuppdrag. Träningarna blir lidande i veckan med så många borta och måndagsträningen blir senare än vanligt bara för att DP och Helge ska hinna vara med. En inte alls optimal uppladdning. Fast det är klart, Malmö har ju inte ens sin tränare med sig på träningarna denna vecka...


Intressant tanke om detta just nu dock. Guif är glada att Aren får spela i landslaget och Malmö är också glada, av två helt olika anledningar. Handbollen förenar? :) Nja, så puttinuttigt är det nog inte, att vara överens i all ära men på tisdag smäller det igen. Ser fram emot att höra hur publiken tar emot Aren efter helgen. Själv hoppas jag att han håller sig hel så att publiken över huvudet taget får ta emot honom på tisdag...

Kommentarer
Postat av: Hans Bergström

Inför den sista (?) matchen för GUIF i kvartsfinalspelet den 10 april mot Malmö kan man bara hoppas att laget vinner klart och därmed är klara för semifinalspel. Samma dag fattar kommunstyrelsen i Eskilstuna det historiska beslutet om att uppföra en nya multiarena i kvarteret Nötknäpparen där GUIF och alla andra av våra handbollslag fom höste 2015 kommer att spela sina hemmamatcher.



Hans Bergström styrelsemedlem i Röda Havet

2012-04-08 @ 08:26:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0