Äntligen slutspel!

Träning 2012-03-27

Taktikgenomgång under tisdagens träning. Taktiken är samma idag men det kommer vara betydlig fler på läktaren i bakgrunden!



Äntligen börjar slutspelet! Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN är det dags! Efter 32 matcher som nu inte betyder något så är det dags för slutspel. Eller jo, de betyder att vi börjar hemma ikväll och det är nog så viktigt!

Slutspel betyder även mycket publik, eller det SKA göra det i alla fall. Det betyder även mycket rött på läktaren, eller det SKA göra det i alla fall. Det är dags att alla i publiken höjer sig ett snäpp mot den vanliga serielunken, speciellt eftersom vi vet att även spelarna då gör det! För nu är det verkligen allvar, nu räknas bara att göra fler mål än det andra laget, nu är det bara vinster som gäller.


Första hindret på vägen till Malmö är HK Malmö, det bör inte vara några problem. Det är en matchserie som Guif ska klara av och vi behöver nog inte ens spela 5 matcher för att göra det. Men som sagt, det är bara vinst som räknas, hur det ser ut kvittar. Malmö kan mycket väl åka hit och gneta sig till en vinst om inte Guif är på tårna. Det gjorde det bra sist i en match som inte gällde något, även om jag hävdar att den gällde mer för Malmö än för Guif. Å andra sidan, Guif spelar en betydelselös match, tar inte i fullt men trycker sen på knappen i andra och springer förbi utan att förta sig. Det tyder på styrka och visar att de klarar av att prestera när det behövs, speciellt nu när matcherna kommer gälla något. Så: ikväll kommer det bli full fart från start och Malmö kommer få jobba för att hänga med!


Jag satt på läktaren under gårdagens träning, (det gjorde för övrigt Pava och Hanisch också) och funderade över vilka som inte spelat slutspel förut. Kom bara på en i laget, Helge Freiman. Samma kille som nog kommer ha mest press på sig av alla i Guif ikväll. Hur hanterar man det? Helge verkar vara en jordnära kille och jag tror att han klarar av det bra, men är kräver jag även att publiken hjälper till. Utan uppmuntran och pepp så är det mycket svårare att "ta för sig" som det så fint heter. Känner en spelare däremot att de har publiken med sig och att det är okej att missa några lägen, då kommer den spelaren att göra vad som helst. Och, jag lovar er, titta på en träning så får ni se hur mycket Helge kan, stenhårda skott blandade med tekniska nummer. Med mer speltid som det kommer bli nu så hoppas jag verkligen att publiken kommer få se (eller kanske inse, vissa fattar långsamt) hur mycket handboll det finns i den killen!


På tal om publik, ikväll får delar av Röda Havet sitta och stå tillsammans. Vi hoppas verkligen att det bidrar till att skapa den handbollsfest som vi alla (inte minst spelarna) vill ha i Sporthallen när Guif spelar match. MEN, det är inte en eller två personer som kan skapa det tryck vi haft under cupmatcherna, det är alla tillsammans. Så snälla, se till att öppna munnen även du, se till att du klappar så gör förmodligen din granne det också. Man har roligare och det blir roligare om man lever sig med i matchen, jag lovar!

Lightstick

Lysande pinnar, det får vi nog se ikväll. Det kommer kännas och märkas att nu är det inte bara seriespel, nu är det SLUTSPEL!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0