Det händer för mycket mellan matcherna

PengarSå var vi där igen, handboll vill bli en stor sport och vill synas i media men just nu händer det för mycket utanför planen som får synas.

Mycket handlar om pengar, tyvärr. Filip Krook, målvakt i Caperiotumba skriver tänkvärt om det här och det är ju inte konstigt att spelare reagerar. Hammarby får alltså ingen elitlicens, eller? Det har ju varit många olika bud hela säsongen så man vet inte vad man ska lita på just nu. Beskedet just nu är alltså att de inte får elitlicens för 2011/2012 som det står på förbundets hemsida. Jo, du läste rätt, med en omgång kvar så beviljas de inte licens för de 31 matcher de redan spelat. Det betyder även att de inte får rätt att kvala, även om de skulle få en elitlicens för nästa år.

Bajen hamnar alltså sist i serien oavsett, alla lag får behålla sina poäng och man bara flyttar ner dem. Inte flyttar ner till Allsvenskan men till sista platsen i Elitserien, det kommer se konstigt ut om de har mer poäng än Tumba som då hamnar på kvalplats oavsett. Och jo, indirekt så flyttar man ju då ner de grönvita i Allsvenskan till nästa år. Måste man inte ha någon form av koll på ekonomi för att få spela i landets näst högsta division? Vi får väl se, utan mer pengar så är det nog Bye Bye Bajen och konkurs runt hörnet. Eller? Vi har sett det förr, "Hammarbyhjärtat" hos de som ställer upp när det krisar men som inte går på matcherna. Återstår att se vad som händer.

Sen var det detta med H 43 också. Det verkar ju vara modernt att sparka tränare även i handboll nu. Pengar som styr antar jag men hur gick det till där? H 43 har ju redan blivit placerade sist-i-serien-utan-pengar, räddat ekonomin och hamnat på kvalplats. Nu kommer de på att det är ett bra läge att sparka en tränare och ta in en ny. Alltså, om jag var en av de som ställde upp och såg till att klubben räddade sin licens så skulle jag vara ruskigt upprörd just nu. Värna om klubbmärket, tigga till sig pengar och arbetskraft och sen lägga pengarna på att betala för ännu en tränarlön. Hur tänks det?

Nej, det känns som det händer för mycket mellan matcherna, det blir fokus på konstiga saker. Det är ju handbollen på plan vi vill ska synas, inte att administrativa enheter bjuder på beslut med fruktansvärt dålig tajming.

Mellan matcherna var det ja, igår kom det oerhört tråkiga beskedet att Haukur är borta resten av säsongen. Aldrig har väl ett lag haft så bra och för laget viktiga spelare på skadelistan samtidigt som Guif har just nu. Fruktansvärt tråkigt för Haukur som person att inte få vara med nu när det drar ihop sig. Hur klarar sig då laget utan honom? Det är rätt tunt med folk nu alltså. Men, å andra sidan, Robin gick sönder och Guif vann Elitserien i alla fall. Alla höjde sig ett snäpp och man klarade av det, finns det något lag som klarar det en gång till så är det nog Guif. Helge är på gång och om ni kikar in på träningarna så sitter det mest stenhårt när han skjuter. Igen kommer heller få klaga på underhållningen i matcherna om Zacke hamnar i mitten. Det Carew gör med en apelsin och Zlatan gör med en fotboll gör Zacke med en handboll!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0