En mindre viktig match?

Helge passar Aren

Helge släpper bollen till Aren under tisdagens träning, ett samarbete som måste fungera i slutspelet.

 


Jahopp, då var vi framme vid sista matchen i Elitserien. Kul? Spännande? Nervkittlande? Nja, eller hur är det egentligen?

Guif möter Malmö. Coach Krille berättar att de självklart går för vinst hemma i Sporthallen. Det ska man så klart göra, det bör bli mycket folk (det tycker i alla fall jag) som hyllar de historiska seriesegrarna när de springer in. Det kommer även vara prisutdelning och det vill man ju inte missa. Men gäller då matchen något? Nja, inte mycket kan man tycka. Zacke har chansen att vinna skytteligan, han behöver ta in ett mål på Zoran i H43 men det är nog inget man tänker på under matchen. Men, däremot är matchen mycket viktig utav en beklaglig anledning: Haukur


Lagkaptenen, mittnian, spelmotorn, pådrivaren, ja kalla honom vad ni vill, kommer ju inte vara med mer denna säsong. Under gårdagens träning sprang han runt runt runt uppe över läktaren, det kommer bli träning för honom men inget bollande. Inte mer än när någon kastade en boll mot honom när han inte var beredd och skulle fånga den med vänstern, det gick sådär... Att Haukur gick sönder är mycket beklagligt, mest för honom som person att han inte får vara med nu när det verkligen hettar till. Men samtidigt betyder han mycket för laget och att bli av med en mittnia precis före slutspelet är inte optimal uppladdning.


Alltså gäller matchen mot Malmö mer än att bli historiska som de som tar flest poäng i grundserien med nuvarande upplägg. Det gäller att sätta ett spel som alla blir trygga i och som gör att Guif klarar av slutspelet på ett bra sätt. Det är riktigt tur att vi får en "mindre viktig match" där chansen finns att spela ihop laget lite mer. Just nu skulle jag säga att för utgången av slutspelet så är detta årets viktigaste match, de andra är ju redan spelade! Det är ju nämligen så att om Guif börjar knackigt i kvartsfinalserien och inte vinner första matchen så  har man gett bort hemmafördelen till motståndare och måste vinna en bortamatch för att gå vidare. Visst, det är inte omöjligt men det känns mycket bättre att börja med en vinst och spela bra tillsammans som lag.


Bakåt tappar vi inte så mycket med Haukurs skada eftersom han mest spelar anfall under matcherna. Eftersom coach hela tiden säger att det är försvar och målvaktsspel som avgör matcherna så får man väl vara ganska trygg ändå, å andra sidan är ju det andra laget intresserat av att försvara sig bra så det krävs att anfallet kan lösa upp det de ställs inför. Jag hoppas att Guif idag kommer igång bra i anfallet, att de ställer svåra frågor till Malmös försvar och får dem att ta svåra beslut. Då ser det bra ut inför det stundande slutspelet!


Sen är det ju detta med att välja motståndare, det blir ett val mellan Malmö och ett lag av Lugi/Drott. Laget har redan bestämt hur de vill välja och efter matchen ikväll får vi veta vilka vi möter, snart börjar det på riktigt! Vi ska bara spela en mindre viktig match som just nu känns riktigit viktig!


Helge Zacke

Under fredagens träningen turades Zacke och Helge om att spela mitt-9. Här får Zacke feedback av Kristján samtidigt som det är Helges tur.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0