Serieseger? Nja, gärna nästan

Då är dagen kommen, dagen då Guif kan vinna Elitserien i handboll för första gången. Det skulle väl vara kul om det blev så!

Guif vinner serien om man vinner mot Drott. Vid förlust ikväll så vinner Guif serien om Sävehof förlorar mot Kristianstad (inte helt osannolikt) och Ystad på fredag förlorar mot Redbergslid (ganska osannolikt). Spekulationer hit och dit, visst är det härligt! För det kunde ju vara så att allt var avgjort med två omgångar kvar att spela.

Om jag kollar i tabellen så är det bara Aranäs och H43 som inte har något kvar att spela för, de kommer båda hamna på kvalplats. Det är väldigt jämnt om den så viktiga fjärdeplatsen i tabellen, det laget får ju börja hemma i kvartsfinalen. Sju lag är klara för slutspelet men runt den sista platsen är det stenhårt då båda lagen i "ingen-mans-land" kan klättra upp på åttonde plats. Laget som just nu ligger nia spelar ikväll och kan då passera Lugi och gå upp på åttonde plats. Ja just det, laget jag talar om är Drott..

För nu är det detta med motivation och klass. Bla bla bla, den som vill mest vinner mest, bla bla bla. Är lite trött på sånt faktiskt. Jag hävdar fortfarande att den som gör flest mål i matchen vinner, punkt slut. Och om det nu skulle vara så att inte Guif vara motiverade att vinna serien så är man heller inte värd att vinna denna match. För bättre klass det har Guif, alla dar i veckan! Speciellt denna dag eftersom Drotts spelmotor Gunnar Steinn Jonsson inte kommer medverka efter en fotskada tidigare i veckan.

Hur viktigt är det då att vinna serien? Det är väldigt viktigt, även om det ju så klart är större att vinna SM-guldet. Jag har en ung kompis som håller på Liverpool, förra året när Guif var nära att vinna serien sa han till mig: "Serien är allt, inget lag jag hejar på har någonsin vunnit en serie, SERIEN ÄR ALLT!" Så kan man ju se på det, annars kan man även tänka på att laget som vinner Elitserien får 100 000 kronor och är även garanterade spel i än bättre europacup än tvåan (det där har att göra med hur det går i slutspelet också men i alla fall). Pengar är bra, motstånd i Europa är bra. MEN det är ju mest för nästa säsong, det är även riktigt viktigt att vinna Elitserien för att få en bra väg till det efterlängtade SM-guldet. Vinnaren får välja mellan lag 7 och 8 i kvartsfinal och i en eventuell semifinal så får man välja motståndare igen, denna gång mellan de två lägst rankade kvarvarande lag. Man får även fördelen av att börja hemma i semifinal och det känns mycket viktigt!

En sak till inför dagens match och den sista omgången. Zacke får börja göra en massa mål nu, annars kommer seriens andra stora artist med samma första bokstav, Zoran, att vinna skytteligan.

Men just det, en sak till till. Om jag får önska lite så vill jag ju se när seriesegern säkras. Hade lyckats boka in ett möte idag på jobbet så kunde inte ta ledigt och åka med spelarbussen. Kollade på flyg till Halmstad för att hinna ner men det skulle kosta över 2 000 enkel resa plus inkomstbortfall från jobbet. Alltså vill jag ha följande tre resultat denna omgång:

Guif spelar oavgjort mot Drott.
Kristianstad vinner mot Sävehof ikväll.
Ystad vinner mot Redbergslid på fredag.

Det innebär att Guif inför sista matchen har 47 poäng, Säve är borta från snacket om serieseger och Ystad har 45 poäng och runt 40 mål att ta in på Guif. Det betyder alltså att seriesegern är säkrad men ändå inte säkrad. Så sparar vi festen till hemma mot Malmö nästa onsdag. En liten fest, på väg mot den stora festen mot Malmö i maj!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0