Internet och handboll, del 2

Här fortsätter vi med fler tankar om hur man kan utnyttja internet för att stilla sitt handbollsintresse. Här hittar ni del 1.

Del 2: Förbundets hemsida

Handboll.info är Svenska Handbollförbundets officiella hemsida. Där kan man hitta en massa roliga saker. Om man vill lära sig lite mer om handboll kan man läsa igenom avsnitt om regler och vad som gäller både på matcherna och utanför planen (se Tävlingshandboken, Spelregler och Tävlingsbestämmelser). Bland en massa annat kan man få lära sig saker som: När stänger transferfönstret? Hur många lag flyttas upp från division 2 och hur går det till? Hur mycket får en handboll väga?

Rött kortHär hittar man även en mycket intressant lista över domartecken som kan vara bra att kika igenom för att bättre förstå vad som händer på planen. På hemsidan förs även en lista över röda kort under säsongerna och de publicerar även rättskommitténs lista över avstängningar.

Förbundet har även kopplat alla matcher i spelschemat till den arena den spelas i. Det betyder att man kan gå in på respektive hall och se de planerade matcherna där. Det finns ju fler lag än Guif:s A-lag här i stan och vill man se handboll finns det ett helt gäng matcher hela tiden, både bland seniorer och juniorer.
Här hittar ni länkar direkt till respektive hall:
Sporthallen, här spelar främst Guif och Eskil samt deras junior och farmarlag.
Ellfolk, här spelar Göksten samt deras junior och farmarlag.
Guifhallen, här spelar Guif:s yngsta lag.
Vilstahallen, här spelas ibland handbollsmatcher i ungdomsserier.

En annan sida man kan kika på är sidan för övergångar. Där listas övergångar mellan föreningen så fort de är klara hos förbundet. Man kan sortera efter tid så att man se de senaste övergångarna eller söka på person eller förening. Om man följer handboll så kommer man känna igen namn och det kan vara intressant att se hur de byter klubbar.

Från och med nu är det även klart med ett system för att lägga upp matchprotokoll från matcher i Elitserien direkt efter matcher. Vi kan ta Guif:s match mot H43 29/12 2011 som exempel. Där hittar vi ett arbetsprotokoll samt ett matchprotokoll och vi kan notera att det var bara två mål från att fylla protokollet! På dessa sidor hittar man lite allt möjligt och det är bara bekanta sig med det så hittar man mer. Ett exempel är att kika på kolummnerna med målskyttarna i arbetsprotokollet, då ser man direkt när något lag gör fler mål i rad.

Matchprotokoll

Matchprotokoll Guif - H43 Lund


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0