Internet och handboll, del 3

Här fortsätter vi med fler tankar om hur man kan utnyttja internet för att stilla sitt handbollsintresse. Här hittar ni del 1 och här hittar ni del 2.

Del 3: Bloggar

Wikipedia definierar en blogg som "en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg och/eller dagboksanteckningar på en webbsida där inläggen är ordnade så att de senaste inläggen oftast är högst upp." Bloggar drivs ofta av enskilda personer där de skriver om sig själva och vad de gör i livet. När det gäller handbollsbloggar är det mest den andra delen av wikipedias definition som får gälla, det gällande hur inläggen är sorterade. Beroende på vem som driver bloggen så finner man även lite olika vinklingar och inriktning.

Röda Bloggen
Här är du nu. Röda Bloggen är supporterföreningen Röda Havets officiella blogg. Där skrivs det mest inlägg med tankar inför och efter matcher. Det kan även finnas information om Röda Havet och hur vi jobbar. Ibland dyker det upp inlägg med kommentarer om hur det såg ut på dagens träning och då och då bjuds det även på reseskildringar. Här förekommer även analyser av statistik både från enstaka matcher och i ett större perspektiv.

Handbollsblogg.com
Handbollsblogg drivs av familjen Carnesten, trogna besökare i Sporthallen. De skriver enligt sin egen beskrivning "Om handboll i allmänhet och om Guif i synnerhet!" Det stämmer bra, det mesta är relaterar till Guif men det dyker även upp annat om handbollen i Sverige, både om klubblag och landslag. De lägger ofta upp bilder de tar själv men det är video som är deras styrka. I samband med hemmamatcherna lägger de upp eget producerat material i form av videoklipp och intervjuer med spelare och ledare. På kvällen eller senast dagen efter match kan man se några snygga mål och höra korta anlyser av matcherna. Handbollsblogg.com fick stor nationell uppmärksamhet när de la upp en video som visade Nacor Medinas överfall på Zacke ur en annan vinkel än TV hade tillgång till.

Bloggar på Guif.nu
På föreningens hemsida hittar man tre bloggare. Magnus, Pontus och Niklas.
Magnus representerar supporterföreningen Röda Havet och skriver mest inlägg med tankar om framtid och föreningen. Här blir det lite kåserande runt allt möjligt och ofta fler tankeväckande frågor än svar.
Pontus sitter med i Guif:s sportråd och skriver lite om det som görs bakom lagen. Han bjuder även på reseskildringar och han är den av bloggarna som har bäst koll på vad som händer i damlaget.
Niklas är den bloggande dalmasen som flyttat till Eskilstuna och fått ett rött hjärta trots att han håller på Leksand. Han skriver om lite allt möjligt och tar även ofta med passande tankar från intressanta saker utanför handbollens värld.

Sörmlandssportens handbollsblogg
Sveriges radio P4 Sörmland driver en handbollsblogg. Det är den trogne säsongaren Jarmo Mänty som delar med sig av tankar runt matcherna. Här finner man inte så många matchreferat utan mer tankar i det större perspektivet. Jarmo har även en förmåga att vara först med olika saker och här kan det ofta dyka upp nyheter innan någon annan får reda på det. Här hittar man en härlig blandning av humor, finsk pessimism och tankar kring hur nervöst det är att hålla på ett lag.

Treijner & Söderberg
Denna drivs av två spelare i IFK Nyköping och den har inte så väldigt mycket anknytning till Guif. Däremot ligger ju Nyköping i samma serie som Eskil vilket gör att i alla fall jag tycker det är intressant. De är bra på att sammanställa statistiken från division 1 och har ofta intressanta inlägg. Bland annat har de under en serie inlägg delat med sig om sin tankar efter ett besök i Sporthallen för att se Guif spela i Elitserien. Dessa inlägg hittar du under 2011 april/maj. Det är rolig läsning att läsa hur någon annan ser på att komma till Sporthallen.

Till sist tipsar jag även om Johan Flincks blogg på Aftonbladet. Det är ju såklart inte så mycket relaterat till Guif men där finns mycket härligt surr runt det som händer i handboll och även en liten inblick i hur media ser på vår älskade sport.

Kommentarer
Postat av: Big lars högra sko

Varför inte denna blogg,den klart största

klubben i sverige...



http://www.ifkbloggen.com/

2012-01-28 @ 21:38:49
Postat av: Röda Bloggen

Tja, för att den inte har lika mycket anknytning till Guif som de andra kanske? :)

I övrigt behöver ni väl inte så mycket mer reklam för er, ni fyllde ju hela Twitter idag... ;)

2012-01-28 @ 21:46:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0